שלום רב. אני בעלת תואר שני בעו"ס, מסלול קליני, התמחות בטיפול בטראומה. מעוניינת לעשות הסבה לייעוץ חינוכי בחינוך העל יסודי. השאלה שלי כיצד אני יכולה לעשות את התואר השני בייעוץ ותעודת הוראה בדרך הקלה והמהירה ביותר? ואם אי אפשר לשלב בין השניים מה עדיף לעשות קודם? ת. הוראה או תואר שני נוסף? חוצמזה שים/י לב לכך שת. הוראה מעו"ס, אין תחום התמחות - מקצוע שניתן ללמד... עצה בבקשה. תודה מראש אורית
נ
נועה סטרוז
לימודי הסבה לייעוץ חינוכי ותעודת הוראה
שלום אורית,
מלבד תעודת הוראה, כדי ללמוד ייעוץ חינוכי במסלול לתואר שני את צריכה גם שלוש שנות ניסיון בחינוך (לפחות) כך שאם תוציאי תעודת הוראה עדיין תצטרכי לעסוק בתחום ההוראה שלוש שנים לפחות לפני שתוכלי להשתלב במסלול הלימודים. ישנם מוסדות לימוד, כמו מכללת אורנים למשל, שמציעים לימודי תעודת הוראה במקביל ללימודי תואר שני כך שאם תצליחי להתקבל למסלול בזכות הרקע האקדמי שלך יכול להיות שגם יוותרו לך על חלק מהקורסים, מה שיקצר את מסלול הלימודים שלך משמעותית.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי בכל מוסדות הלימוד בארץ ואני ממליצה לך לפנות דווקא לאלו המציעים מסלול שולב של תעודת הוראה עם לימודי תואר שני במקביל כדי לא למשוך את הלימודים יותר מידי.