שלום , 2 שאלות אם אני לומדת גננות +כיתה א+ב אני אוכל גם לעבוד בגן וגם בכיתות א+ב? מה לגבי א-ו גם אוכל לעבוד אם למדתי גננות +א+ב?
וגם האם מותר לקחת חופש כשאת מורה אם את נוסעת לשבועיים שלוש או בגלל שיש חופש גדול אז לא ?
ש
שני
לימודי מתמטיקה א-ו
אם אני מלמדת מתמטיקה א-ו האם יכולה ללמד מקצועות אחרים גם?
נ
נועה סטרוז
תלוי בלימודים הקודמים שלך ובהכשרות שעברת
שלום שני,
מה למדת לפני? במה ההתמקצעות שלך?
אם למדת חינוך מתמטי בבתי ספר יסודיים לא תוכלי ללמד שום דבר אחר עד שתעשי הרחבת הסמכה או תלמדי במסלול לימודים נוסף.
אשמח מאוד לסייע לך במידה ואת מעוניינת ללמד מקצועות נוספים כל שעלייך לעשות הוא לפנות אלינו באמצעות הפורום ובינתיים צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על לימודי הרחבת המכה למורים המעוניינים ללמד מקצועות נוספים.
אם את לומדת גננות+כיתות א וב' את יכולה ללמד בשניהם אך לא כיתות גבוהות יותר היות ומדובר בשתי שכבות גיל שונות לגמרי. את לומדת במסלול לגיל הרך וכיתות א-ו הינו מסלול ללימוד ביסודי.
לגבי חופשים - מדובר בתחום שמשתנה ככל שיש לך יותר וותק וצברת יותר ימי חופשה אך בשנים הראשונות להיותך מורה יהיה לך מאוד קשה עד בלתי אפשרי לקבל חופש כל כך ארוך לא במהלך החגים או החופש הגדול.
האם ניתן להתקדם למפקחת עם לימודי גננת?
שלום, האם עם לימודי גננת והפיכה לגננת ניתן להתקדם ולהיות יועצת או מפקחת? איך זה נעשה וקורה? מה הם האפשרויות להתקדם? אפשר תשובה מפורטת אני בהתלבטות בין ללמוד את זה לבין ללמוד מקצוע ספציפי לבי"ס יסודי
נ
נועה סטרוז
לימודי המשך לבוגרי מסלולי החינוך השונים
שלום נטלי,
כדי להמשיך ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי עלייך להיות בוגרת תואר ראשון בחינוך, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ועוד. עם ממוצע של 85 ומעלה ושלוש שנות ניסיון לפחות בעבודה חינוכית. היות וגם חינוך יסודי וגם חינוך לגיל הרך נכללים בתחומים שצריך ללמוד כדי להמשיך למסלול לתואר שני אני ממליצה לך לחשוב היטב באיזה מסלול את רואה עצמך עוסקת בשלוש ארבע שנים הקרובות לפחות כדי לצבור את הניסיון הנדרש.
לגבי פיקוח - מדובר בקורס שניתן להגיש אליו מועמדות במהלך השנים אך לא ישר עם תחילת עבודתך בחינוך וגם במסלול הזה כל אחד משני המסלולים ביניהם את מתלבטת מתאים באותה מידה.
בברכה, נעה
ש
שני
לימודי הוראה והוראה בב"ס
שלום, בהמשך לשאלות שנשאלו כאן, אם אני לומדת מקצוע מסויים בחינוך כמו הוראת גננת וכיתות א+ב או למשל מתמתטיקה, האם המערכת יכולה לשלב אותי גם בלימודי מולדת וספרות לא-ו או שיש קיבעון כי למדתי רק משהו מסויים, כלומר ללא הרחבת הסמכה, ואני מדברת על 2 התחומים. תודה
נ
נועה סטרוז
לימודי הוראה - אפשרויות תעסוקה
שלום שני,
במידה ותלמדי הוראת מתמטיקה ברוב מוסדות הלימוד לא תוכלי ללמד גם ספרות או מולדת אלא רק מתמטיקה היות וזה המקצוע בו התמחית. תוכלי להמשיך וללמד בתחומים אחרים רק אם תבצעי הרחבת הסמכה. אם אינך בטוחה מה את מעוניינת ללמד עדיף ללמוד חינוך והוראה ולהיות מחנכת מה שיאפשר לך ללמד תחומים שונים במסגרות שונות ולהיות בקשר מתמיד עם תללמידים קבועים.