האם בחינוך המיוחד מרוויחים יותר שכר מבחינוך הרגיל?
האם בחינוך המיוחד מרוויחים יותר שכר מבחינוך הרגיל?
טלי
4 תגובות
שלום, 3 שאלות, האם בחינוך המיוחד מרוויחים יותר שכר מבחינוך הרגיל? האם גננות יש יומיים חופש בשבוע? האם לימודי מתמטיקה (בי"ס היסודי) יש איזה הטבות שאין למקצועות אחרים?
ט
טלי
בהמשך לשאלתי
אין לי וותק ולכן אני רוצה לעשות הסבה להוראה, מציינת זאת כך שאל תיקחו את עניין הוותק נכון לרגע זה, אך כן חשוב לי לקבל את המידע כי וותק אין לי אך יש לי תואר בחינוך.
נ
נועה סטרוז
חינוך מיוחד מול חינוך רגיל
שלום טלי,
למיטב ידיעתי ברוב מוסדות הלימוד ברחבי הארץ מורים לחינוך מיוחד אכן מרוויחים יותר ממורים בחינוך הרגיל אך זה בד"כ כן תלוי בוותק ולכן פחות רלוונטי עבורך כרגע. מורים למתמטיקה דווקא מרוויחים פחות ממחנכים היות ומדובר במורה מקצועי כך שאם את מחפשת את המסלול בו תרוויחי הכי הרבה עדיף לך ללכת לכיוון של מחנכת כיתה.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על שכר המורים במסלולים השונים (חינוך מיוחד, חינוך בבתי ספר יסודיים, הוראת מתמטיקה, הוראת אנגלית ועוד).
לא ממש הבנתי את התשובה
שלום, הבנתי שחינוך מיוחד בכללי מרוויחים יותר מבחינוך המיוחד אוקי. מה לגבי מתמטיקה? ישנם איזה הטבוות שמרוויחים אם הולכים ללמוד ללמד את המתמטיקה? מה לגבי ימי חופש של גננות האם זה יומיים? באמת שאשמח שתענו לי.
נ
נועה סטרוז
זה מאוד תלוי איפה את עובדת
שלום טלי,
כפי שכבר ציינתי מי שהולך ללמוד הוראת מתמטיקה קרוב לוודאי ימצא עבודה מאוד מהר כי תמיד צריך מורים למתמטיקה אך אין התחייבות לבונוסים או פריבילגיות לבוחרים במסלול.
לגבי ימי חופשה של גננות, שוב, זה מאוד תלוי במקום העבודה שלך אך בד"כ כמו בכל מערכת החינוך יש יום חופש נוסף מלבד יום שבת כך שמדובר ביומיים חופש בשבוע אך אם יש מצוקה במקום העבודה ואין מספיק גננות יכול להיות שתיאלצי לוותר מידי פעם.