הייי אני מתלבטת כבר הרבה זמן על נושא הלימודים. אני מעוניינת לעסוק מקצועות כמו יעוץ , טיפול בלקויות למידה ובכלל מקוצועות הטיפול של החינוך מיוחד. לשם כך אני רוצה ללמוד חינוך מיוחד ..(גם בגלל התנאי קבלה היחסית נמוכים בהשוואה למקצועות כמו ריפוי בעיסוק באוניברסיטה) בררתי על לימודי חינוך מיוחד בבר אילן (בגלל הקרבה לבית) ונעשתי מאוד מבולבלת.. לא הבנתי איך אפשר לעסוק בתחום אחרי 3 שנים של התואר בלי תעודת הוראה והאם אחרי זה יהיה לי את האפשרות ללמד גם בבית ספר לחינוך מיוחד ולא מיוחד ...ואם אני בוחרת כמקצוע משני מקצוע כמו ספרות האם אוכל ללמד אותו אחרי זה כמורה לחינוך מיוחד ובאיזה מסגרת אני ילמד איך ללמד אותו..ועוד שאלות.
כשהתקשרתי לבר אילן לשאול אם יש אפשרות להגיע להתייעץ...קיבלתי תשובות לקוניות ולא אדיבות במיוחד. אם מישהי למדה בבר אילן או באוניברסיטה אחרת או מכירה את הנושא ומוכנה לענות לי על שאלות או שאני יצור איתה קשר..זה מאוד מאוד יעזור לי (:
מ
מיטל
לימודי תואר ראשון
שלום שני, אם את מעוניינת לעבוד כיועצת חינוכית בבית הספר(יסודי, חט"ב,תיכון), כדאי שתבחרי בהכשרה של יועצת חינוכית תואר ראשון ובהמשך תצטרכי להשלים גם תואר שני כדי לעבוד בתחום. לעומת זאת אם מעניין אותך לעבוד במסגרות מיוחדות ועם מגוון אוכלוסיות בחינוך המיוחד: ילדים עם נכויות התפתחותיות קשות, לקויי שמיעה ושפה לקויי למידה וילדים בעלי קשיי הסתגלות והפרעות התנהגות. עדיף שתבחרי בלימודי תואר ראשון חינוך מיוחד +תעודת הוראה חינוך מיוחד (ספרות)(מסלול בד"כ בסמינרים כמו בית ברל, לוינסקי וסמינר הקיבוצים) כדי לעבוד בהוראה תצטרכי הכשרה בתואר ראשון בחינוך כדי לעבוד בהוראה עם אוכלוסיות מיוחדות או בטיפול הדרכה או ייעוץ תצטרכי תואר ראשון בחינוך המיוחד.
אשמח אם תחזרי אליי ותספרי קצת על עצמך איזה נסיון עבודה יש לך? עם איזה אוכלוסייה תרצי לעבוד יותר? ובאיזה גיל? בברכה, מיטל
ש
שני
המשך תגובה
תודה רבה על התגובה בגדול אין לי ניסיון קודם בחינוך, ועם אוכלוסיות מיוחדות בפרט. אני רוצה לעבוד בכל הגילאים אבל פחות במסגרת הגיל הרך. הרצון הבסיסי שלי הוא פחות לבחור מקצוע במטרה לחנך ..יותר במטרה לעזור לילדים להתמודד עם הקשיים שלהם. (לי בעצמי היו הרבה קשיים בגיל יותר צעיר, כמו קשב ריכוז ולקויות למידה שעם הזמן שעבר הצלחתי להתגבר עליהם) אני יודעת שאני רוצה לעסוק באחד מהתחומים של לקויות למידה, יעוץ וסוגי התרפיה . מכוון שאין לי כיוון ספיציפי מדי, אני רוצה בלימודי החינוך מיוחד לפתוח לעצמי כמה שיותר דלתות בתחום.
אני לא יודעת אם באמת כדאי לי ללמוד את המקצוע באוניברסיטה וכמה תואר B.A בחינוך מיוחד בבר אילן יפתח לי דלתות או שעדיף ללמוד במכללה ..ומה ההבדל בין התארים בשטח .האם כדאי לי לבחור מקצוע התמחות (כמו ספרות) כגיבוי למקרה שלא תהיה לי עבודה, למרות שזאת לא המטרה.
מ
מיטל
בחירת מסלול לימודים
שלום שני, מתוך הדברים שכתבת נראה כי תואר ראשון בחינוך מיוחד או ייעוץ חינוכי הם תחומים המתאימים לך יותר הן מבחינת הנטיות הטיפוליות והן מבחינת סוג ההכשרה שהינך זקוקה כדי להתפתח בתחום. אין הבדל בין לימודי תואר ראשון במכללה או באוניברסיטה מבחינת תכני הלימוד אך חשוב לשמוור על ממוצע גבוהה מעל 85 אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה, מיטל