לימודי המשך לחינוך מיוחד - עבודה יחידנית ולא פרונטלית
לימודי המשך לחינוך מיוחד - עבודה יחידנית ולא פרונטלית
לי
1 תגובות
היי, אני נמצאת בשנה האחרונה ללימודי חינוך מיוחד, הבנתי במהלך התואר שאני לא רוצה לעסוק בהוראה פרונטלית או בחינוך כיתה אלא יותר בקשר אישי עם תלמידים מאוכלוסיות אלו.. משהו שקשור יותר יותר לטיפול בנפש או בבניית תכנית אישית לכל ילד ועבודה ספציפית על מיומנויות וכד'.. ופחות על העברת חומר כמו אנגלית חשבון וכד'..בעיקרון אני יודעת שיש דברים כמו תרפיות, לימודי ניתוח התנהגות וגם הוראה מתקנת וכו'..הכיוונים נשמעים מעניינים מעצם העובדה שהם לא הכנת מערכי שיעור והעברתם..אבל לא יודעת במה להתמקד ולאיזה כיוון להתפתח..איך אדע מה הכי מתאים לי?.. אין לי רצון דווקא להיות עצמאית, לפחות בהתחלה.. אני רואה את עצמי ממשיכה לעבוד במוסדות חינוך, אבל לא יודעת באיזה תפקיד..אשמח להכוונה בנודע ללימודי תואר שני..תודה!!
נ
נועה סטרוז
תואר שני בחינוך מיוחד
שלום לי,
כדי לדעת מה בדיוק מתאים לך יהיה עלייך לקרוא על כל אחד מהמסלולים שציינת בנפרד וכך תוכלי בעצם לבחור את המסלול המתאים ביותר עבורך. לפי דעתי בחינוך מיוחד יש המון לאן להתקדם גם אם לא רוצים להיות מורים בכיתה - תוכלי לבחור בייעוץ חינוכי, הוראה מתקנת ולקויות למידה, ריכוז מקצוע וטיפול בילדים. צירפתי עבורך קישור שמסביר על מסלול הלימודים לתואר שני בחינוך מיוחד כך שאת יכולה להתקדם בתוך המערכת שבה התחלת ומשם להמשיך הלאה.
חשוב לציין שברוב המסלולים שציינת שבהם את מעוניינת/מתעניינת ישנה דרישה לניסיון כלשהו בעבודה חינוכית (ייעוץ חינוכי, אבחון דידקטי, לקויות למידה, תרפיה ועוד.) ולכן אם תחליטי שאת לא מעוניינת בתואר שני בחינוך מיוחד אלא במסלול יותר ספציפי יהיה עלייך להשתלב בעבודה חינוכית מסוימת לכמה שנים (במידה ואין לך ניסיון עדיין בתחום).