היי, יש לי תואר ראשון בחינוך ללא תעודת הוראה. וחושבת מה ללמוד הלאה.
מאוד מעניין אותי ללמוד ולעסוק בהוראה מתקנת, האם אני חייבת תעודת הוראה על מנת לעסוק בזה?
אם אחליט ללמוד התפתחות הילד, לתואר שני שגם מאוד מעניין אותי במה אוכל לעסוק באופן פרקטי? אני לא מעוניינת לעסוק בהוראה כגננת או כמורה ולכן לא עשיתי תעודת הוראה. האם אין מנוס ואהיה חייבת להשלים את התעודה?
בשלוש וחצי השנים האחרונות עוסקת בחינוך. שנה עבדתי כסייעת בגן ילדים ובשנתיים האחרונות משלבת וטרפיסטית לילדים הנמצאים על הספקטרום.
תודה רבה דנה
נ
נועה סטרוז
לימודי הוראה מתקנת ו/או תואר שני בהתפתחות הילד
שלום דנה,
לימודי הוראה מתקנת הינם בעצם לימודים משלימים הפונים בעיקר לעובדי הוראה אשר מעוניינים להרחיב ידיעותיהם ולקבל הסמכה בתחום. ללימודים יכולים להתקבל גם עובדי הוראה ללא הסמכה פורמאלית אך הם לא יהיו זכאים לגמול השתלמות או לתעודה. לפי דעתי אם אינך מעוניינת בהוראה או בגננות התחום פחות מתאים עבורך היות ומטרת הלימודים היא לתת כלים נוספים למי שכבר עוסק בתחום.
לגבי תואר שני בהתפתחות הילד, מדובר במסלול לימודים ארוך יותר מלימודי תעודה להוראה מתקנת היות ומדובר בתואר מלא. לתכניות יתקבלו בד"כ בוגרי תואר ראשון בתחומים שונים עם ציון ממוצע של לפחות 85. ישנם מקרים בהם תינתן עדיפות לבעלי תואר ראשון בחינוך, מדעים קוגניטיביים, פסיכולוגיה ותחומים דומים. בנוסף, חלק ממוסדות הלימוד דורשים ניסיון בעבודה עם ילדים ובעבודה חינוכית כך שאין דרישה ישירה לתעודת הוראה והמחסור בתעודה לא יפגע בך כל עוד עבדת בחייך עם ילדים במסגרות חינוכיות כאלה ואחרות. אפשרויות התעסוקה לאחר תואר שני בהתפתחות הילד הן בין השאר: מטפלת במסגרת משרד החינוך, מטפלת עצמאית, מטפלת בחברות העוסקות בתחום ועוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על מסלול הלימודים שלפי דעתי מתאים יותר למה שאת מחפשת ומתאים יותר לרקע התעסוקתי שלך.