יש לי תעודת הוראה במתמטיקה לכיתות ג-ו +תעודת הוראה ללשון וחינוך הייתי מורה בעברי 10 שנים ואני לא עוסקת בתחום כבר 12 שנה , אני רוצה לחזור לתחום ההוראה באופן פרטני , חשבתי על משהו טיפולי כמו ריפוי בעיסוק , קלינאית תקשורת , מאבחנת דיידקטית או משהו דומה , הייתי רוצה לדעת איפה כדאי ללמוד במשך הזמן הקצר ביותר ואילו הצעות נוספות ללימודים יש תודה
מ
מיטל
לימודי המשך
שלום ורדית, האם את בוגרת תואר ראשון בחינוך? האם את מתעניינת בלימודי תואר ראשון או תואר שני? או לימודי תעודה? ניתן ללמוד במסלול לתואר ראשון ובמסלול לתואר שני קלינאות תקשורת או ריפוי בעיסוק. אנא מקדי את שאלתך.
קיימות תוכניות לימודים שונות בהכשרה ל "אבחון דידקטי" .תואר שני באבחון דידקטי- קיים רק באוניברסיטה העברית/ לימודי תואר שני בלקויות למידה אוניברסיטת בר אילן אבחון דידקטי נלמד גם במסגרת לימודי תעודה, בתוכנית דו-שנתית במכללות השונות לעומת זאת קיים קורס ללימודי אבחון דידקטי בחלק מהמכללות במרכז הארץ הקורס מיועד : לבעלי תעודת הוראה בחינוך המיוחד, עם 5 שנות ותק. או בוגרי אוניברסיטה במקצועות ייעוץ ופסיכולוגיה בעלי תעודת הוראה בחינוך המיוחד וניסיון בעבודה עם אוכלוסיות תלמידים מתקשים בחינוך המיוחד.
בד"כ תנאי הקבלה לעבודה כמאבחנת דידקטית: B.Ed בחינוך מיוחד תעודת הוראה ורישיון הוראה לחינוך המיוחד תעודת הסמכה כמאבחן/נת דידקטית ניסיון של לפחות 2 שנים בהוראה בחינוך המיוחד. ניסיון של לפחות 2 שנים כמאבחן/נת דידקטית של ליקויי למידה \ בשנה האחרונה הועלתה הצעת חוק בכנסת, המחייבת כי משנה הבאה בכל בית הספר יעבוד מאבחן דידקטי/ או מעריכת תפקודי למידה ......תחום קרוב אך מתבצע רק בין כותלי בית הספר. אשמח לתשובתך מיטל
ו
ורדית
אחרי תואר ראשון
יש לי תואר ראשון בלשון וחינוך מאוניברסיטת תל אביב מלפני 20 שנה בערך וני מתלבטת איך לחזור לתחום
ורדית
מ
מיטל
תואר ראשון בחינוך ולימודי המשך
שלום ורדית, ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת נלמדים במסלול לתואר ראשון ושני. כדי להתקבל לתואר שני עלייך להיות בוגרת תואר ראשון מאותו התחום. לשאלתך תוכלי ללמוד מסלול ללימודי תואר ראשון נוסף ואולי תקבלי על חלק מהקורסים שלמדת גמול וכך תצטרכי ללמוד פחות קורסים. קיים מסלול הסבה לקלינאות תקשורת. אולם חשוב להדגיש, שתאלצי לעבור את מסלול הלימודים (שלוש וחצי שנים לתואר ראשון) בכל מקרה. אין אפשרות לקיצורי דרך, גם אם יש לך תואר שני בחינוך. תוכלי לקרוא קצת על "האגודה הישראלית של קלינאי תקשורת" ולהעמיק את הידע בתחום. נוסף לכך לימודי תעודה כמו VML הם לימודים המכשירים לעבודה עם ילדים בקשיים בתקשורת והפגת היגוי..... איזה תחום מעניין אותך יותר במה היית רוצה לעבוד ובאילו מסגרות?