אני בעלת תואר ראשון במדעי המדינה ופסיכולוגיה, ומעוניינת במינהל חינוכי בין אם בבית ספר או מסגרות א-פורמליות כמו מתנ"סים, עמותות וכו'. תואר שני בייעוץ חינוכי נשמע מעניין כי התפקיד הוא גם ניהולי-ארגוני - ופתאום תהיתי אם יועצות חינוכיות בעלות ניסיון רב יכולות להגיע לניהול בית ספר. מקובל? קרה? מצאתי מעין קריטריונים לניהול בית ספר באינטרנט שמכיל בין היתר קורס, הוראה של מעל 5 שנים..זה נכון? בכל מקרה, אני שמה לב שתעודת הוראה היא כנראה צעד חכם עבור מינהל חינוכי : שמתי לב שבמכרזי עיריות לתפקידים בכירים במערכת החינוך צריך. האם אני צודקת? אני יודעת שיש תואר במנהל חינוכי אך ללא ניסיון רב בתחום, אני לא רואה איך עוד נייר יעזור. בכל מקרה, אני צריכה לצבור ניסיון בתחום. השאלה היא, דרך איזה מסלול אפשר להתקדם.
מ
מכללת אורנים
הכשרת מנהלי בית ספר
חופית שלום ותודה על פנייתך. על מנת להיות מנהלת בית ספר תצטרכי לעבור קורס להכשרת מנהלים ודרישות הקבלה הן תואר שני, ותק בהוראה, תעודת הוראה ורשיון הוראה. אני ממליצה לך קודם כל להתחיל ללמוד לתעודת הוראה ולאחר מכן לתואר שני (ישנם מגוון תחומי תואר שני אליהם את יכולה להירשם, השאלה מה מעניין אותך) ורק אחר כך, אחרי שתתנסי בשטח לגשת לקורס להכשרת מנהלים. בהצלחה! לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.