שלום, ברצוני להיות גננת שילוב, הגיל הרך והתפתחות הילד מאד מעניינים אותי אך אני חוששת מחוסר תעסוקה למקצוע כגננת שילוב ואינני רוצה להיות גננת בגן רגיל או גננת לילדים עם צרכים מיוחדים
אז השאלה היא איזה מסלול כדאי ללמוד? חינוך מיוחד או חינוך מיוחד לגיל הרך? או משהו אחר שמתאים?
תודה מראש על העזרה אורטל
נ
נועה סטרוז
אפשרויות תעסוקה - גננת שילוב
שלום אורטל,
בגנים רבים ברחבי הארץ ישנם ילדים בעלי צרכים מיוחדים שזקוקים לעזרה מגננות שילוב ותמיד יש להן דרישה לכן מבחינת אפשרויות תעסוקה אין לך מה לדאוג אך חשוב לציין שגננת שילוב במקרים רבים עובדת בכמה גנים במקביל כדי להשלים את משרתה למשרה מלאה. במידה ואת באמת מעוניינת לעסוק בתחום עלייך לעבור הכשרה בחינוך מיוחד לגיל הרך היות ומחינוך רגיל תצטרכי לעבור השלמה לחינוך מיוחד ואז הכשרה מיוחדת כגננת שילוב מה שיאריך מאוד את מסלול הלימודים שלך.
בין מוסדות הלימוד המציעים מסלול ללימודי חינוך מיוחד לגיל הרך: מכללת אורנים, סמינר הקיבוצים, מכללת לוינסקי, המכללה האקדמית גורדון ובית ברל. עם סיום הלימודים תוכלי לבחור לעבור הכשרה מיוחדת לגננות שילוב כך שתוכלי לעבוד בגנים רגילים עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על מסלולי הלימוד השונים ומוסדות הלימוד השונים המציעים לימודי חינוך רגיל וחינוך מיוחד לגיל הרך.
הכוונה
היי אני יאנה מעוניינת ללמוד גננת שילוב אך מאוד מבולבלת עם מה מתחילים אני כרגע עומדה בפתחה של מכינה במכללת קיי לאן צריך לנווט את עצמי ? חינוך מיוחד?