היי , אני מתעניינת בלימודים לתואר ראשון ויש לי התלבטות קטנה. המקצוע שארצה להתעסק בו בעתיד הוא ריפוי בעיסוק או חינוך מיוחד או מקצוע טיפולי דומה עם ילדים (טיפול בהידרותרפיה/טיפול בעזרת בעלי חיים...). כדי להתקבל ללימודי ריפוי בעיסוק באוניברסיטה או אפילו במכללה,אני אצטרך להשלים המון בגרויות ולגשת לפסיכומטרי (יכול לקחת שנתיים בערך להשלים הכל). הציעו לי ללמוד תואר ראשון בחינוך מיוחד (שגם מעניינים אותי) ומשם להתקדם לתואר שני או לימודי תעודה שקרובים יותר למקצוע הטיפולי שרציתי. האם מישהו עשה מסלול כזה? האם כדאי? אם כן,יש למישהו המלצות לגבי המקום הטוב ביותר ללימודי חינוך מיוחד?
תודה רבה, רוני
מ
מיטל
חינוך מיוחד או ריפוי בעיסוק
שלום רוני, חשוב לציין כי התחומים שאת מתעניינת בהם מאוד מבוקשים ובעלי שכר מכובד בשוק העבודה. לגבי שאלתך, אפשר לבחור במסלול ללימודי חינוך מיוחד אשר בד"כ משולבים עם לימודי תעודת הוראה ובהמשך לאחר שתלמדי קצת את התחום תוכלי לבחור מסלול ממוקד יותר ללימודי תואר שני או לימודי תעודה. אבל, יכול להיות שבעתיד תצטרכי לעשות קורסי השלמת התמחות..... לצערי אין מסלול לימודים בריפוי בעיסוק שהוא לא תואר ראשון אך קיימות הכשרות שונות בלימודי המשך- לימודי תעודה-בתראפיה באמצעות דרמה, בעלי חיים, תרפיה ספורט וכו' מסלול אקדמי לתואר ראשון בחינוך מיוחד-נלמד לדוגמא במכללת בית ברל, לוינסקי, אוניברסיטת בר אילן, תל אביב וכו' מקווה שעזרתי תוכלי לפנות לאתר לייעוץ חינם בהצלחה מיטל
ר
רוני
תודה רבה על העזרה!
נרשמתי לייעוץ,מקווה שזה יעזור. תודה