שלום יש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגות, ואני מתלבטת האם ללמוד כעת ייעוץ חינוכי תואר שני. האם ניתן לאחר התואר בייעוץ חינוכי ללמוד לימודי תעודה של אבחון דידקטי? פסיכותרפיה? או שעדיף ללמוד במסלול של לקויות למידה? תודה
נ
נועה סטרוז
הכל תלוי בתחום בו את מעוניינת לעסוק
שלום לי,
כדי להתקבל ללימודי תעודה באבחון דידקטי את לא צריכה להחזיק בתואר שני בהכרח בייעוץ חינוכי. מרבית מוסדות הלימוד המציעים את המסלול דורשים מהמועמדים להציג תואר ראשון עם עדיפות למועמדים בעלי תואר שני, תעודת הוראה ולפחות 5 שנות ניסיון בעבודה חינוכית. במידה ולא תוכלי להציג ניסיון תעסוקתי בעבודה חינוכית תואר שני בייעוץ חינוכי לא בהכרח יעזור לך בתחום אך אם יש בידייך את הניסיון הנדרש אני ממליצה לך לבחור בתואר השני שיותר מעניין אותך היות ושני המסלולים ביניהם את מתלבטת יסיעו לך להתקבל ללימודים.
לגבי פסיכותרפיה - מדובר במסלול אחר לחלוטין ולכן תנאי הקבלה ללימודים שונים. לימודי תעודה בפסיכותרפיה מתאימים בעיקר למטפלים מהסוגים השונים כמו למשל עובדים סוציאליים או פסיכיאטרים ולבעלי רקע תעסוקתי ואקדמי בתחום הטיפולי כמו מטפלים באמנות או בוגרי לימודי רפואה משלימה.
צירפתי עבורך טופס יצירת קשר בתחתית ההודעה (בצורת קישור) כך שתוכלי לפנות אלינו בשנית במידה ויהיו לך שאלות נוספות.