שלום, כדי להרחיב הסמכה, למשל מחינוך מתמטיקה ל כיתות א-ב, האם אני יכולה להמשיך ללמד בזמן זה, את מה שהתמחיתי בו, כלומר מתמטיקה, ולבינתיים ללמוד את הרחבת הסמכה? וזה במידה ורק התחלתי השנה ללמד
ש
שני
לימודי הוראת מקרא במכללה דתית
שלום, רוצה ללמוד מקרא כיתות יסודי, המכללה שמלמדת היא מכללה דתית, הבנתי שהלימוד של המקרא שם הוא ברמה יותר גבוהה מבמכללה רגילה מקרא (תנך) ליסודי, האם מישהו יכול לעזור ולהגיד לי מה ההבדל? האם זה כל כך שונה שיהיה לי כל כך קשה ללמוד את זה כי אני לא באה מרקע דתי? ומבחינת מושגים? אם ארצה ללמוד שם בכל זאת יהיה להם קושי בלקבל כי אינני באה מהרקע? מה ההבדלים ואיך זה מתנהל כל העניין הזה?
נ
נועה סטרוז
לימודי הוראת מקרא במוסד לימודים דתי
שלום שני,
למיטב ידיעתי מרבית מוסדות הלימוד הדתיים המציעים לימודי חינוך והוראה בתחומים השונים מכשירים מורים לעבודה במוסדות הלימוד הדתיים בכך ששמים דגש על מסלולי לימוד ספציפיים וצורת הוראה ייחודית למגזר הדתי. היות ואת לא מגיעה מסגנון החיים הזה אני אישית ממליצה לך לבדוק היטב עם כל מוסד לימודים בו את מתעניינת האם תוכלי ללמד אח"כ במוסד לימודים חילוני ומה בדיוק כוללת ההכשרה.
לגבי הקושי - לפי דתי, אם את מרגישה זיקה למקצוע ולתחום ללא קשר להיותך חילונית או חרדית אני מאמינה שתוכלי להשתלב בקלות יחסית אך זה משהו מאוד אינדיבידואלי שרק את יכולה לדעת על עצמך ועל הצורה בה את מסתגלת למקומות חדשים ושונים לחלוטין ממה שאת רגילה.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על מסלול ללימודי הוראת מקרא, מוסדות הלימוד השונים (דתיים וחילוניים) והאפשרויות ביניהן תוכלי לבחור.
אם הבנתי נכון את השאלה שלך את רוצה לדעת האם תוכלי להרחיב המסכה במתמטיקה מכיתות א-ב לכיתות גבוהות יותר. התשובה היא כן - אין שום בעיה שמורה ישתתף בהרחבת הסמכה במידה והוא מעוניין להוסיף תחום נוסף של הוראה לרזומה שלו או לעבור מהוראת מקצוע מסוים ביסודי להוראת אותו המקצוע בבית הספר העל יסודי. אין שום בעיה שתמשיכי ללמד במקביל ללימודים היות ומדובר במסלול מקוצר שמתקיים בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ: מכללת אחוה, מכללה לחינוך דוד ילידן ומכללת סכנין.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על מסלול הלימודים עצמו ועל האפשרויות העומדות בפנייך.