שלום, כמה שאלות, אם אלמד גננת לגיל הרך רגיל, בתוכנית הסבה, אוכל לעבוד כגננת שילוב? האם יש עבודה כגננת שילוב, תני לי הסבר קל לראות שהבנתי מה זה גננת שילוב, ואם אפשר לענות לי על השאלות. תודה
ד
דנה
לא יודעת לאיזה הסבה ללכת
שלום, ואשמח לעזרה בענק. לא יודעת מה מתאים לי ללמוד כהסבה, גיל רך? א-ו- מקצוע מסויים שם כמו מדעים, אולי חינוך מיוחד.. פשוט לא יודעת. האם תוכלו לכוון אותי לאיזה פורום שיתן לי מידע , אולי אפילו מתמטיקה א-ו, ממש לא יודעת, אולי גם עזרה במה כדאי, מה יש עבודה, איך אפשר לדעת על מה ללכת? תודה
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול התמחות בחינוך
שלום דנה,
בחירת מסלול בחינוך הוא אכן קשה אך חשוב שתדעי שכל המסלולים שציינת נדרשים מאוד ולכולם יש ביקוש ולכן זה לא צריך להיות השיקול שלך. לגבי ייעוץ אני יכולה להמליץ לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה אך לא לפני שחשבי מעט עם עצמך מה מעניין אותך יותר, באיזה תפקיד את רואה את עצמך בעוד 20 שנה - מורה לחשבון? מורה במסגרות לחינוך מיוחד? מחנכת ביסודי? אני חושבת שהצעד הראשון הוא תמיד לחשוב מה בדיוק מעניין אותך ובמה את רוצה להתעסק היות וציינת כמה מסלולים שבאמת שונים אחד מהשני.
גננת השילוב היא מי שעברה הכשרה בחינוך מיוחד ומופנית לעבודה עם ילדים מתקשים הלומדים בגנים הרגילים. תפקידה בשיתוף פעולה עם גננת האם להתאים דרכי עבודה לילד המתקשה כדי לעזור לו להתגבר על הקשיים שלו, לפתח יכולות שונות שעוד לא הספיק לפתח ולהשתלב בחברת הילדים האחרים. העבודה עם הילד בצורה פרטנית או קבוצתית לפי צרכיו של הילד, בחדר נפרד או בחדר הגן. חשוב לציין שיש לקבל אישור הורים לעבודת גננת שי"ח על ילדם. באתר משרד החינוך יש הגדרת תפקיד מלאה של כל צוות הגן כך שתוכלי לפנות לשם למידע נוסף.
לגבי דרישה - למיטב ידיעתי יש דרישה לגננות שילוב רק חשוב שתדעי שמדובר בעבודה שעושים בכמה גנים במקביל ולכן (כתלות באזור שבו את גרה) רוב הסיכויים שתידרשי לנסיעות מרובות.