שלום, אני עתידה להתחיל באוקטובר לימודי חינוך והוראה לגיל הרך. במסלול משולב של חינוך רגיל ומיוחד. ראיתי שישנו גם קורס מדריכת תנועה לגיל הרך- מעניין אותי. הלימודים לתואר נמשכים 4 שנים כאשר בשנה 4 זה שנת סטאז. ( הקורס נלמד במשך שנה ולכן אני רוצה ללמוד את הקורס בתום שנה שלישית ואורך שנה 4 כך שלקראת תום התואר יהיו לי כבר כל התעודות) להלן שאלותיי: 1. השנה ה4 שנת סטאז - כמה ימים ושעות בשבוע ההתנסות? והאם יש לימודים במקביל במכללה בשנה זאת. (הקורס שאני רוצה לשלב הוא יום בשבוע) האם התכנון הזה ריאלי? 2. מבחינת השכר : מה סדר גודל השכר שמקבלת גננת מתחילה בחינוך הרגיל? הבנתי שבחינוך המיוחד השכר יותר גבוה? 3.מה הוא השכר עבור מדריכות תנועה? האם מדריכות נחשבות כעצמאיות ? העבודה היא עם תלוש משכורת וכל התנאים הסוציאליים? לאן פונים בשביל להתחיל לעבוד בתחום? בתודה מראש.
נ
נועה סטרוז
שכר של גננת מתחילה
שלום אנה,
אענה על התשובות שלך בסעיפים לפי הסדר בו שאלת אותן כדי שלא להתבלבל ולפספס מידע חשוב.
1. בשנת הסטאז' יכולים להיות ימים מרוכזים במכללה אך ביום יום התלמידים נמצאים בבתי הספר/גנים/מוסדות בהם מתקיים הסטאז' שלהם כאשר מקום העבודה בו את מתמחה מחויב להעסיק אותך בשליש משרה לפחות ובכל מקרה יגיע לך יום חופש בשבוע אז לא צריכה להיות בעיה לשלב לימודים נוספים אם הם מתקיימים יום בשבוע בלבד
2. גננות מתחילות מרוויחות כ-5000 ש"ח בחודש ועם וותק יכולות להגיע לכ-9000 ש"ח בחודש כאשר בחינוך המיוחד יש מוסדות הבוחרים לשלם יותר אך אין זה משהו גורף לכל מוסדות הלימוד.
3. שכרה של מדריכת תנועה לגיל הרך משתנה מאוד בהתאם למקום בו היא עובדת. במידה ותעבדי בפרטי (יותר קשה בתחילת הדרך) תוכלי להרוויח גם 170-200 ש"ח לשעה, אך אם תעבדי דרך מסגרות ציבוריות השכר תרוויחי בין 4000-5500 ש"ח בחודש. כמובן שהעבודה היא עם תלוש ואת זכאית לכל התנאים של כל עובד שכיר אחר במידה ואת בוחרת לעבוד עבור מוסד לימודים או גן כלשהו. ** חשוב לציין שהסכומים שציינתי עלולים להשתנות מקצה לקצה כתלות במוסד בו תעבדי.