היי! אני מתחילה בקרוב את השנה השלישית שלי בלימודי חינוך מיוחד ויצא לי לחשוב על לימודי תואר שני מכיוון שהקורסים בלימודי חנ"מ מעניינים אותי והאוכלוסיות מעניינות אותי אך אני לא מתחברת לעבודה המעשית ולכתיבת מערכי שיעור. מלכתחילה נכנסתי לתואר הזה מתוך מחשבה שהוא יפתח לי דלתות לתואר שני בכיוון יותר טיפולי, יותר "אחד על אחד" במסגרות של חינוך או חינוך מיוחד. ולכן אני שוקלת ללמוד במהלך השנה הרביעית (כלומר, בסטא'ז) ניתוח התנהגות.. רציתי לדעת - א. האם זה אפשרי בכלל ללמוד במהלך הסטא'ז? ב. האם כדאי ללמוד ניתוח התנהגות מבחינת הביקוש?מבחינת השעות והשכר - זה משהו שאצטרך לשלב איתו גם עבודה כמורה? בגלל שאני לא מכירה אישית מנתחי התנהגות אני קצת בערפל מבחינת התכל'ס שבמקצוע הזה.. כמו כן אשמח לדעת אם יש לך רעיונות ללימודי תואר שני אחרים שמתאימים לתיאור שלי? של כיוון טיפולי יותר ופחות דורש עמידה מול כיתה שלמה? תודה רבה!!
נ
נועה סטרוז
לימודי ניתוח התנהגות
שלום לי,
לימודי ניתוח התנהגות אינם לימודי תואר (ראשון או שני) אלא לימודי תעודה. מרבית מוסדות הלימוד המציעים לימודי ניתוח התנהגות דורשים מהמועמדים להציג תואר ראשון לפחות מתחומים שונים עם דגש על עיסוק בטיפול או חינוך, ניסיון תעסוקתי בחינוך והמלצות ממנהל/ת בית הספר בו הם עובדים ולכן ברוב מוסדות הלימוד יכול להיות לך קשה להתקבל היות ולא תעמדי בכל תנאי הקבלה. אם את מתעניינת בעבודה שהיא יותר אחד על אחד ו/או במקצוע יותר טיפולי תוכלי לפנות ללימודי לקויות למידה ואבחון דידקטי אך גם שם תצטרכי להציג ניסיון תעסוקתי בחינוך של לפחות 3 שנים. בשני התחומים שציינתי העבודה היא בד"כ במשרה מלאה ולכן לא תצטרכי לשלב עבודה כמורה בשביל להשלים הכנסה. אני ממליצה לך מאוד למלא את הטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה כך שתוכלי לקבל ייעוץ וסיוע מלא מיועצי הלימודים שלנו ותוכלי לבחור את הכיוון המתאים עבורך כך שתוכלי להתחיל ללמוד כבר בשנה הקרובה.