שלום, הייתי שמח לדעת מה צריך לעשות בשביל לעבוד עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים אחרי סיום תואר ראשון בחינוך באוניברסיטת בן גוריון?
וגם, אם אני מעוניין ללמוד תואר ראשון בחינוך (רגיל, לא מיוחד ולא עם תעודת הוראה) אז האם עדיף לי ללמוד במכללה או אוניברסיטה? ובנוסף הייתי שמח לדעת איזה עבודות יפתחו בפני אחרי תואר ראשון בחינוך (שוב, בלי תעודת הוראה או חינוך מיוחד). תודה רבה מראש!
נ
נועה סטרוז
האם אתה מעוניין להיות מורה?
שלום עמרי,
אנסה לענות על השאלות שלך בצורה נפרדת היות והן כולן קשורות לחינוך אך לא לאותו נושא. 1.במידה ואתה מעוניין להיות מורה לילדים בעלי צרכים מיוחדים ומתכנן תואר ראשון בחינוך עלייך להוציא תעודת הוראה בנוסף לתואר עצמו כך שתוכל לעבוד עם הילדים במסגרות חינוכיות. 2. המכללות והאוניברסיטאות בארץ המציעות מסלולים ללימודי חינוך נחשבות ברמה גבוהה מאוד ולכן קשה לי לומר מה עדיף אוניברסיטה או מכללה. זה מאוד תלוי בך - מה יותר מתאים לך מסגרת נוקשה יותר של מערכת שעות בה לומדים כל יום כמו באוניברסיטה או מערכת שעות גמישה יותר כמו במכללה? 3. בסיום תואר ראשון בחינוך ללא תעודת הוראה לא תוכל לעבוד במערכת החינוך בתור מורה אך תוכל לפנות לכיוונים אחרים כמו למשל עבודה במסגרות חינוך בלתי פורמאליות אשר עוסקות במערכי לימוד בבתי סוהר או מועדוניות, הדרכות בחוגים ועוד.
אני ממליצה לך להחליט איזה מסלול מתאים לך ולשקול ברצינות את האפשרות להוציא תעודת הוראה לפני שאתה מתחיל בלימודים כך שלא תצטרך להחליף מסלול באמצע או להוסיף שנות לימוד לאחר סיום הלימודים.
בברכה, נעה
ע
עמרי
עוד מספר שאלות
תודה רבה נעה, אני אשמח רק להבין משהו אחד נוסף. מה עליי לעשות אם אני רוצה לעסוק בחינוך מיוחד (לא בתור מורה), ויש לי תואר ראשון בחינוך? האם עליי לעשות השלמות קורסים או שעליי לעשות תואר שני בחינוך מיוחד? והאם אני מחויב לעשות תעודת הוראה בתואר ראשון של חינוך מיוחד? תודה רבה נעה!
נ
נועה סטרוז
עלייך ללמוד חינוך מיוחד
שלום עמרי,
כדי לעסוק בחינוך מיוחד עלייך ללמוד חינוך מיוחד. במידה ותחליט ללמוד חינוך רגיל תצטרך לבצע הסבה ללימודי חינוך מיוחד שכוללים קורסים שונים והתנסות מעשית כדי להכשיר אותך לתחום. לגבי תעודת ההוראה - אם אתה מעוניין להיות מורה ולפתוח לעצמך כמה שיותר אפשרויות תעסוקה מאוד מומלץ לשלב תעודת הוראה עם לימודי התואר אחרת יהיו לך הרבה פחות אפשרויות תעסוקה בתחום אך אף אחד לא מחייב אותך להוציא תעודת הוראה לא במסלול ללימודי חינוך רגיל ולא במסלול ללימודי חינוך מיוחד.