שלום יש לי ממוצע 73.6 בתואר ראשון חינוך וסוציולוגיה שהוא ממוצע נמוך .. רוצה להמשיך לימודים לתעודה הוראה או לעשות תואר שני אבל לצערי כל המוסדות דורשים לפחות 75 להוראה ו 83 לפחות לתואר שני .. מרגישה שכל הדלתות סגורות בפניי בארץ מבקשת יעוץ ועזרה מה אפשר לעשות והיכן לפנות או מה מציעים עליי בכדי לא להישאר במקומי .. תודה
נ
נועה סטרוז
המשך לימודים עם תואר ראשון בממוצע נמוך
שלום אחלאם,
זה אכן בעייתי שאינך עומדת בתנאי הקבלה ללימודים מתקדמים אך אין זה אומר בוודאות שלא תוכלי להתקבל למסלול כלשהו. אני אישית ממליצה לך לפנות קודם למסלול ללימודי תעודת הוראה היות ואת קרוב מאוד לממוצע הנדרש כדי להתקבל ויהיה לך יותר קל למצוא מוסד לימודים שיאפשר לך ללמוד במסלול זה מאשר מוסד לימודים שיקבל אותך ללימודי תואר שני עם ממוצע שנמוך ביותר מ10 נקודות מהממוצע הנדרש כדי להתקבל ללימודים.
ישנם כמה מוסדות לימוד המציעים מסלול ללימודי תעודת הוראה: מכללת בית ברל, מכללת לוינסקי, סמינר הקיבוצים, מכללת אורנים ועוד. אני ממליצה לך לפנות למוסדות הלימוד עצמם כדי לבדוק האם בכל זאת תוכלי להשתלב במסלול למרות שאת לא עומדת בתנאי הקבלה ואם לא האם ישנה אופציה ללימודי השלמה שבסיומם תוכלי להשתלב במסלול המתאים עבורך.