שלום רב, אני לומדת מדעי ההתנהגות ואמורה לסיים שנה ראשונה, מכיוון ואיני רואה את עצמי עובדת בזה בהמשך אני שוקלת לעבור ללימודי חינוך והוראה לבי"ס היסודי. רציתי לדעת האם ידוע לך איזה קורסים חופפים ואילו קורסים ייחשבו לי? בנוסף, האם לפי מיטב ידיעתך התואר נחשב קשה? או יותר קשה ממדעי ההתנהגות?
נ
נועה סטרוז
מעבר ממדעי ההתנהגות ללימודי חינוך
שלום שיר,
כל מוסד לימודים בארץ המאפשר מעבר ממוסד לימודים אחר וממסלול לימודים אחר יקבל קורסים שונים ויפסול קורסים שונים ולכן עלייך לפנות ישירות למזכירות הפקולטה במוסד הלימוד בו את מתעניינת לקבלת רשימת הקורסים שאותם יקבלו ולימודי ההשלמה שידרשו ממך לקראת המעבר.
לגבי קושי הלימודים, מדובר בתחום נורא אישי, התארים שונים אחד מהשני וכך גם רמת הקושי. ישנם סטודנטים שיאמרו לך שקשה יותר במדעי ההתנהגות ואחרים שיאמרו שלימודי חינוך הם לימודים קשים הרבה יותר הכל תלוי בך וברמת העניין שלך בין השאר - ככל שהתחום יעניין אותך יותר יהיה לך פחות קשה בלימודים.
בברכה, נעה
ש
שיר
תודה רבה לך
תודה רבה, אני פשוט מאוד מתלבטת, אני נמצאת כרגע בפרשת דרכים ולא כל כך יודעת במה לבחור, הגעתי להבנה במהלך השנה שמדעי ההתנהגות אמנם מעניין- אך לא ישרת אותי בעתיד. אימי מורה כבר שנים רבות ומאז ומתמיד המקצוע משך אותי אך לא ראיתי עצמי עובדת בתור מורה, לאחרונה הדבר נראה לי יותר ריאלי אבל עדיין ההתלבטות מאוד גדולה כי מאוד קשה לעשות את הצעד הזה כשמעלי עננה גדולה וכתבות בלתי פוסקות על היחס למקצוע ולמורים עצמם.