על מה לשים דגש כשבוחרים איפה ללמוד לתואר שני בייעוץ חינוכי?
על מה לשים דגש כשבוחרים איפה ללמוד לתואר שני בייעוץ חינוכי?
הילה
1 תגובות
היי אני מתעניינת בלימודי תואר שני בייעוץ חינוכי. השאלות שלי הן: על מה אני צריכה לשים דגש כשאני מחפשת מקום לימודים? האם יש הבדל בין קורסים בין מקום לימודים כזה או אחר? מה עדיף שיהיה כלול בקורסים? האם יש צורך במקום שעוסק דווקא במחקר (לא מעוניינת לעבוד במחקר)? מה ההבדל בין תזה למחקר? תודה רבה!
נ
נועה סטרוז
תואר שני בייעוץ חינוכי
שלום הילה,
בחירת מוסד לימודים היא תמיד מלאכה קשה, גם בתואר ראשון ובעיקר בתארים מתקדמים. ספציפית לגבי התואר שלך ניתן לומר שמרבית מוסדות הלימוד מציעים מסלולים דומים מאוד לתואר שני ולכן תצטרכי להחליט לפי מחיר, מיקום גאוגרפי, סביבה חברתית ועוד. ולאו דווקא לפי "איכות" מוסד הלימודים שבמקרה הזה שווה. בין מוסדות הלימוד המציעים את המסלול תוכלי למצוא את בית ברל, אורנים, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ועוד.
לגבי בחירת מסלול - תוכלי לבחור מסלול לא מחקרי, שהוא בעצם מסלול ללא תיזה שאם בסופו תחליטי שאת ממשיכה לתואר שלישי תצטרכי להשלים את החלק הזה או מסלול מחקרי שהוא מסלול עם תיזה (עבודת מחקר) שמגישים בסוף שנת הלימודים אך מתקיימת לפחות במהלך שנת הלימודים השניה לתואר.
צירפתי עבורך קישור למאמר המציע את תנאי הקבלה לכל אחד ממוסדות הלימוד, שיקול נוסף שעלייך לקחת בחשבון כשאת בוחרת מוסד לימודים.