הוראת אנגלית ליסודי או על יסודי - למה יש יותר ביקוש באזור הגליל?
הוראת אנגלית ליסודי או על יסודי - למה יש יותר ביקוש באזור הגליל?
זיו לויט
2 תגובות
שלום רב, מתלבט בין הסבה להוראת אנגלית ליסודי או לעל יסודי. נדמה לי שאני יותר רוצה לעבוד עם ילדים קטנים, אבל יש בי חשש לגבי הביקוש למורים ליסודי לעומת העל יסודי בעיקר באיזור הגליל העליון בו אני גר. וכן לגבי השכר. אשמח לכל מידע והכוונה, ואם אפשר לשוחח טלפונית זה הכי יעזור לי. המון המון תודה
ש
שני יונגר
הוראת האנגלית לבית הספר היסודי וחטיבה עליונה
שלום זיו,
ביקוש למורים לאנגלית יש בכל מקרה באופן יחסי יותר מאשר במקצועות אחרים ולכן ביסודי או בעל יסודי זהו מקצוע שכדאי לבחור בו. מה שכן למורים בעל יסודי יש אפשרויות רבות יותר לקידום ולשיפור השכר שאי אפשר לשכוח את העניין הזה כאשר בוחרים במסלול לימודים שכזה. כי למשל מורה המגיש לבגרות השכר שלו גבוה יותר וכך גם לגבי מורים המלמדים באופן פרטי מעבר לשעות הלימוד בבית הספר עצמו. מכיוון שאתה גר באזור המרוחק מהמרכז הביקוש אמור להיות גבוה כך או כך ליסודי או חטיבה עליונה. אם אתה רוצה הכוונה טלפונית, תוכל לקבל אותה בשמחה. צירפתי לך תיבת צור קשר לשם כך בתחתית התשובה שלי. בעניין השכר, קשה לומר בדיוק. השכר של מורים הוא מאוד מורכב והמרכיבים השונים יכולים להשפיע עליו משמעותית. בכל מקרה השכר של מורים בחטיבה העליונה הוא בדרך כלל הגבוה ביותר.
שני, המידע נכון אך לא מדויק - חשוב
ה"ביקוש" למורים ממש תלוי במקצוע ואזור גאוגרפי. ברמת השרון - הרצליה לדוגמה, אין בכלל ביקוש למורים לאנגלית (כן, בכלל. פשוט לא צריכים מורים לאנגלית). חיפשתי במשך שנתיים שלמות (!). מה שכן, בצפון אכן יש ביקוש אבל מאוד תלוי באזור. אני מציע לכל מי שמתעניין לבדוק באזור שהוא גר בו - בדקו באתרים של הסתדרות המורים וארגון המורים.