לימודי המשך לבעלי תואר שני - הוראה מתקנת או עריכה לשונית?
לימודי המשך לבעלי תואר שני - הוראה מתקנת או עריכה לשונית?
צופיה שמש
1 תגובות
אני מורה ללשון והבעה בעלת תואר שני בתחום. מעוניינת להוסיף מקצוע נוסף כמו עריכה לשונית או לימודי הוראה מתקנת ואבחון או לחלופין ללמוד מקצוע נוסף להוראה כמו הסטוריה , אנגלית . אני מעוניינת לדעת מה עדיף מבחינת ביקוש , מספר שעות לימוד ושכר לימוד והיכן מומלץ ללמוד באזור המרכז . מכללה או אוניברסיטה . תודה רבה .
ש
שני יונגר
סדר עדיפויות מבחינת עניין וביקוש
שלום צופיה,
מלבד בהוראת האנגלית ששם בוודאות יש ביקוש טוב למורים כמעט בכל מקום בארץ לגבי שאר המקצועות קשה לומר. יש ביקוש כזה או אחר ברובם, אולי בהיסטוריה קשה למצוא עבודה אבל בעריכה לשונית ובהוראה מתקנת אפשר למצוא עבודה. מה שהכי חשוב הוא שתמצאי משהו שמעניין אותך ללמוד. אני הייתי מתעדפת את הביקוש בדרך הבאה: אנגלית, עריכה לשונית, הוראה מתקנת, היסטוריה. ללימודי הוראה נוספים אולי תהיי זכאית לסיוע במימון מטעם משרד החינוך, כי מדובר בעצם בתעודת הוראה נוספת. לגבי הוראה מתקנת הכל תלוי בסוג ההוראה שלך היום או במסגרת ההוראה כי הלימודים בעצם מיועדים יותר למורות לחינוך מיוחד, אז אולי יהיה לך קשה לקבל סיוע במימון, לגבי עריכה לשונית, תוכלי ללמוד את הקורס במסגרת קורסים המוצעים למורים בהתאם לשעות הקרן שברשותך. לכן קשה לי מאוד לומר לך מהן העלויות הצפויות וכאשר תתמקדי בתחום מסוים יהיה קל יותר לברר את העניין פרטנית.