לימודי המשך לאחר חינוך מיוחד והתמקדות בתחום הטיפולי
לימודי המשך לאחר חינוך מיוחד והתמקדות בתחום הטיפולי
יעל
3 תגובות
שלום, אני מעוניינת לעבוד בתחום הטיפולי בעתיד. אני כרגע עושה תואר בחינוך מיוחד אך אני תוהה מה עדיף בעתיד (בשיקול שאני רוצה לטפל אחד על אחד)- התואר שבו אני כרגע, חינוך מיוחד, או עבודה סוציאלית שהבנתי שמקבלים גם תעודת מטפל. תודה
ש
שני יונגר
לעבור או לא לעבור מחינוך לעבודה סוציאלית
שלום יעל,
עובד סוציאלי ברוב המקרים ובוודאי עם תואר ראשון בלבד אינו עוסק בטיפול ובמיוחד לא בטיפול אחד על אחד. כדי לעסוק בטיפול אחד על אחד בכל מקרה צריכים להמשיך ללמוד לתעודה ועדיף ללמוד לתואר שני בתחום טיפולי בו מקבלים את הכלים הטיפוליים לעבודה פרטנית וקבוצתית. בכל מקרה על-פי חוק בישראל מקבלים תעודת מטפל מי שהם בעלי תואר שני בתחום טיפולי. לגבי המסלול שבו את כיום, הוא מאפשר לך בהחלט להמשיך ללימודי תואר שני בתחום טיפולי, אבל לא פסיכולוגיה לתואר שני. עכשיו את רק צריכה להחליט לאיזה מסלול את רוצה לפנות. לימודי חינוך בכלל הם תואר מצוין ללימודי המשך טיפוליים או לתחומי הייעוץ. אם את רוצה לעבוד עם ילדים מכל הסוגים לימודי חינוך מיוחד כהתחלה הם קרקע מצוינת, שוב מלבד למסלולי פסיכולוגיה שלא ניתן להמשך אליהם מלימודי חינוך. לגבי עבודה סוציאלית כמובן גם הם לימודים מצוינים למי שרוצים להמשיך לתחומי טיפול וייעוץ, אז לשיקולך אם לעבור באמצע התואר למסלול אחר ולהתחיל מההתחלה.
לימודי המשך לחינוך מיוחד
תודה על תגובתך. העניין המהותי הוא, שאינני נהנית מההתנסות. חלק ההוראה לא מדבר אליי וזה צובע בצבעים שחורים את כל התואר בכללותו. הדילמה הקשה היא לקבל את ההחלטה. תודה על העזרה.
ש
שני יונגר
חוסר התאמה בין ההנאה כיום לעבודה של מחר
שלום יעל,
אני מבינה את החלק של ההנאה מההתנסות ותחושת חוסר ההתאמה בין הציפיות שלך לבין המציאות. אך אני מזכירה לך שההחלטה להמשיך ללימודי טיפול כזה או אחרת בכל מקרה תלויה בתואר ראשון כלשהו ולעצור עכשיו הכל ולהתחיל מההתחלה יכול להיות פרויקט ארוך טווח. גם מההתנסות בעבודה סוציאלית קשה ליהנות גם כי פוגשים מקרים לא פשוטים של אנשים ומטופלים וגם כי לא תמיד ההתנסות הולמת את מה שהיית רוצה שהיא תהיה וגם כאן אין לך בחירה. לכן את צריכה תמיד לזכור את המטרה הסופית שלך ולהבין שבדרך יש גם אתגרים שאת פחות מתחברת אליהם. החיסרון של התמדה במסלול הנוכחי שלך הוא שהוא מסלול ארוך יותר ממסלולים אחרים ואורך 4 שנים ולא 3. אז באמת כדאי שתחליטי מהר, כי השנה תכף מתחילה וחשוב שתהיי שלמה עם הבחירה וההחלטה. כי בסופו של דבר הציונים שלך בתואר כולו האם אלו שיקבעו אם תתקבלי ללימודי ההמשך. נקודת נוספת לבדיקה היא האם תוכלי להתקבל ללימודי עבודה סוציאלית כרגע או לתארים אחרים שהם קרש קפיצה ללימודי טיפול כמו מדעי ההתנהגות ופסיכולוגיה. וזכרי כי תמיד יהיו חלקים בלימודים שהם פחות מעניינים ופחות מהנים. והמטרה בסוף היא החשובה ובה יש להתמקד.