עבודה בחינוך דידקטי - האם תעודת הוראה בחינוך מיוחד מספיקה?
עבודה בחינוך דידקטי - האם תעודת הוראה בחינוך מיוחד מספיקה?
שי
3 תגובות
שלום, אני בעלת תואר ראשון במדעי החברה מעוניינת ללמוד אבחון דידקטי/פסיכודידקטי. באם אלמד תעודת הוראה לחינוך מיוחד האם זה יספיק לי בשביל להגיע ללמידת התחום? האם יש אופציות אחרות להגיע לתחום הזה? בנוסף אשמח לדעת מה אני יכולה לעשות עם תעודת הוראה כזו שלא מצריכה בהכרח עבודה עם פיגור ואוטיזם.. אפרט ואגיד שמעניין אותי תחום של לקויות למידה, בעיות קשב וריכוז ובעיות רגשיות אני יותר מאבחנת במהותי מאשר מורה בבי"ס ויותר פונה לתחום האבחון ,טיפול וייעוץ. האם בכלל כדאי לי להתחיל עם תעודת ההוראה הזו או שלדעתכן יש אופציות טובות יותר לפי מה שכתבתי. אשמח לכל הכוונה ממש מודה!!
ש
שני יונגר
אפשרות מדויקת יותר למה שאת מחפשת
שלום שי,
תנאי הקבלה ללימודי אבחון דידקטי הם ברוב המקרים: תואר ראשון לפחות, עדיפות לבעלי תואר שני, בעלי תעודת הוראה ולפחות חמש שנות ניסיון בעבודה חינוכית. אך אם מעניין אותך נושא לקויות הלמידה והאבחון שלהן מדוע שלא תבחרי ללמוד במסלול לתואר שני בלקויות למידה. במקביל ללימודי התואר השני בלקויות למידה יש לך אפשרות ללמוד גם לתעות הוראה ולהתמחות באבחון של לקויות למידה באופן ספציפי. אני באמת חושבת שאם את יודעת מה את רוצה לעשות אז כדאי למצוא את הקורס הממוקד ביותר למטרה שלך. תוכלי לקרוא על המסלולים השונים בתחום וכדאי מאוד שתבחרי את המסלול שהוא בדיוק מה שאת רוצה לעסוק בו לאחר מכן.
תודה על תגובתך!
הי שני, ההתלבטות שלי היא שלכאורה תעודת הוראה כבר נותנת לי מקצוע-מורה ואז גם יותר קל לי להגיע למערכת החינוך ,להשתפשף, לעשות בהמשך קורסים על חשבון ההשתלמויות וכדומה.. ואילו התואר השני בלקויות בעיני משאיר אותי עם תעודה אבל לא בעלת מקצוע כך שעדין אצטרך לעשות תעודת הוראה בסופו של דבר או לחילופין לעסוק באופן עצמאי שזה די קשה בשוק.... תקני אותי אם אני טועה..השאלה אם החשיבה שלי נכונה ביחס לתעודה של חינוך מיוחד כבצם כרטיס כניסה לעולם החינוך, ייעוץ וטיפול.. מהן האופציות שלי לאחר שעשיתי תעודה כזאת מבחינת עבודה בחוץ למעט מורה במשרד החינוך? תודה רבה ושבוע טוב.
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול חינוכי לתעסוקה
שלום שי,
את אכן צודקת, למרבית האנשים קל יותר להשתלב במערכת החינוך ובעבודה חינוכית דרך תואר בחינוך ותעודת הורה ולא דרך תואר ראשון ותואר שני בלקויות למידה שלא בהכרח יאפשרו לך לעבוד בתחום המעניין אותך. השאלה היא מה את מעוניינת לעשות באמת - האם את מעוניינת לעסוק בחינוך או בטיפול וייעוץ? חינוך מיוחד אכן משלב בין שניהם אך בכל זאת מדובר בהוראה ברוב הזמן ולכן אם זה לא מה שמעניין אותך באמת חבל שתתאכזבי מהעבודה שתינתן לך בסוף ועדיף להתחיל במסלולי לימוד שיתאימו לך יותר כמו למשל תואר ראשון בייעוץ חינוכי שמשלב סיוע, ייעוץ וטיפול בתלמידים בבתי הספר השונים ומאפשר במידה ותרצי להמשיך לתואר שני בתחום.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על מסלול הלימודים, תנאי הקבלה, מוסדות הלימוד המציעים את המסלול ועוד.