ציון הפסיכומטרי שלי הוא 572 וממוצע הבגרות 105 אני מעוניינת ללמוד באחת האוניברסיטאות בארץ(חוץ מהפתוחה). מאז שכתבתי כאן ערכתי המון בירורים ונרשמתי למספר אוניברסיטאות... תמיד ראיתי את עצמי משתלבת בתחום העזרה לזולת ,תמיכה והקשבה ומתן ייעוץ. דבר אחד תמיד היה ברור לי : אני לא מתחברת בשום צורה למקצועות המדעיים (הריאליים) ומנגד מאוד מחוברת לכל הצד ההומני.. ראיתי את עצמי במשך המון שנים משתלבת בתחום המשפטים אך בסדנה שבה לקחתי חלק הבנתי שזה לא מתאים לי...אז כפי שכבר אמרתי לאחר שערכתי המון בירורים מצאתי את עצמי מעוניינת בשלושה מקצועות "חינוך (לא כמורה!) , פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית....לדעתי בדקתי ונחשפתי לכל המקצועות ואלו תחומי העניין שלי... לצערי הבנתי שבתחום החינוך מבחינת ייעוץ ואבחון קשה להתקדם ובעיקר מדובר בהוראה מה שאני כלל לא רוצה... מבחינת עבודה סוציאלית המצב בשוק העבודה גם כן לא קל והשכר אינו גבוה דבר שגם כן חשוב לי....עם כל הכבוד לשאיפות להגשמה עצמית במתן עזרה, מזה אי אפשר לאכול....יחד עם זאת אפשר ללמוד לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית או סיעודית ולמיטב הבנתי השכר גבוה הרבה יותר...לגבי פסיכולוגיה נדרש פסיכומטרי גבוה משלי באוניברסיטאות , את האמת אני לא כל כך רואה את עצמי עושה עוד אחד...מה גם שהבנתי שרבים נשארים רק עם תואר ראשון במקצוע כי מבחן המתא"ם והלימודים לתואר שני קשים מאוד מה שמאוד מאכזב כי עם תואר ראשון בתחום לא ניתן לעשות דבר...חוץ מהוראה ,בפסיכו' דבר שבו איני מעוניינת... אני יודעת שתמיד צריך להמשיך ללמוד ולהתעדכן אחרי תואר ראשון ואני מאוד אוהבת ללמוד וזה חשוב לי וודאי שלא אסתפק בתואר אחד בלבד אך חשוב לי שאפשר יהיה לעבוד אחריו... כמו שבטח כבר שמת לב אני מבולבלת ולא כל כך יודעת מה לעשות ....חשוב לי מאוד להתחיל כבר ללמוד - הפקטור של הזמן מאוד חשוב לי ויחד עם זאת כן יש קול בתוכי שאומר לי לעשות עוד פסיכומטרי כי פסיכולגיה נחשב למקצוע יותר יוקרתי ומוצלח מעבודה סוציאלית אך שוב דורש גם תואר שני... בינתיים נדחיתי בשני המקצועות הנ"ל באוני' בן גוריון....אני מחכה לתשובה מהאוני' העברית(בפסיכו כמובן שנדחיתי שם) לגבי עבודה סוציאלית כי יש לי מלגת ראויים לקידום ואולי בעזרתה אתקבל...למרות שאיני בטוחה בבחירה זו... מצטערת אם בילבלתי אותך יותר מידי מאוד מודה לך על העזרה.... שבת שלום...
מ
מיטל
תשובה לרותם
שלום רותם, יופי שחזרת....... תראי מאוד ברור שאת נחושה ויודעת מה את רוצה שלושת התחומים שבחרת נושקים אחד לשני ולכן גם קיימת בניהם התלבטות...... אם מעניין אותך טיפול ועבודה עם ילדים ונוער תוכלי לברר על לימודי תואר ראשון בקלינאות תקשורת או ריפוי בעיסוק תחומי הדרכה וטיפול אשר אין כל קושי למצוא עבודה בתחום ואפילו להשתכר בכבוד. מצד שני כל תואר שתבחרי עבודה סוציאלית או ייעוץ חינוכי או חינוך מיוחד יפתחו לך דלת לאקדמיה ולמחקר כיוון שניתן להתמחות בשניהם גם בתואר שני. תשאלי את עצמך איזו אוכלוסייה מעניינת אותך יותר התפתחות תקינה, צרכים מיוחדים תחום השפה, הפרעות נפשיות או אחר...... מקווה שעזרתי....... מיטל