אני רוצה להתחיל ללמוד בשנה הבאה, יש לי ממוצע בגרויות גבוה ופסיכומטרי סביר, ביחד יוצא לי סכם גבוה. אני מחפשת תואר שיאפשר לי לעבוד עם נוער בסיכון. חשבתי על עבודה סוציאלית וירדתי מזה- בגלל המשכורות, התנאים וגם בגלל שזה מקצוע טיפולי נטו. אני מחפשת מקצוע שמשלב את הפן הטיפולי עם החינוכי ולכן חשבתי על ייעוץ חינוכי. מה כדאי ללמוד בתואר הראשון כבסיס מתאים? אני יכולה להתקבל לפסיכולוגיה בבן גוריון. מתלבטת האם זה רלוונטי מכיוון שהלימודים שם ברמה גבוהה יחסית ואני לא מתכוונת להמשיך במחקר או תואר שני קליני.. האם האפשרות של לימודי פסיכולוגיה במכללת אשקלון נחשבת הרבה פחות ? אשקלון יותר קרוב לי וממה שהבנתי לימודים במסגרת יותר מצומצמת וחמה שתתאים לי יותר.
מ
מכללת אורנים
חינוך חברתי קהילתי
שלום ותודה על פנייתך. לגבי האפשרות ללמוד במוסדות ספציפים, אני ממליצה שתפני לאותם מוסדות ותבדקי איזה חוגים הם מציעים שיוכלו לשלב בין חינוך ועבודה עם נוער בסיכון. אני יכולה להמליץ לך על לימודים בחוג לחינוך חברתי קהילתי- החוג מאפשר לסטודנטים ולבוגרים להביא לידי ביטוי את כישורי היוזמה והמנהיגות תוך כדי הובלת תהליכי שינוי בשדה החינוך והחברה, בחוג ישנן מספר התמחויות שאחת מהן היא עבודה עם נוער בסיכון. לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים
צ
צריכה ייעוץ
תודה! אשמח לתגובה נוספת
אני מחכה לתגובה גם מהיועצים של הפורום.. בכל מקרה תודה רבה! וחשבתי על תואר בקידום נוער/ חינוך חברתי-קהילתי אבל אין במכללה שמתאימה לי (מבחינת קרבה) הייתי רוצה להוסיף לשאלה- מה האפשרויות שיהיו לי עם תואר ראשון בפסיכולוגיה? תעודת הוראה וייעוץ חינוכי ידוע לי, האם ניתן לעבוד גם רק עם התואר? האם מתאים להמשיך בלימודי ABA ?
נ
נועה סטרוז
ייעוץ נוסף
שלום רב,
לא הבנתי לחלוטין את ההודעה שלך. מה הכוונה לשאלה שלך "האם ניתן לעבוד רק עם התואר?" אם תעדי תואר ראשון בפסיכולוגיה תזדקקי להשלמות כדי לעבוד בתחום הייעוץ החינוכי וההוראה, תצטרכי להוציא תעודת הוראה או לעבור מסלול השלמה לייעוץ אך כל אלה אפשרויות לגיטימיות לחלוטין ורבים מבוגרי מסלולי הפסיכולוגיה השונים בוחרים בהם.
במידה ותהיי מעוניינת להמשיך למסלול ABA תוכלי כמובן אך חשוב שתדעי שיש עדיפות קבלה לבוגרי מסלולי החינוך וההוראה. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על מסלול הלימודים ותנאי הקבלה כמו גם על מוסדות הלימוד המציעים אותו.