אני לקראת תואר ראשון במדעי החברה והתמחות בסוציולוגיה אנתרופולוגיה ,וקרימינולוגיה / ממשל ופוליטיקה. ( מתלבטת בין ממשל ופוליטיקה וקרימינולוגיה ), שאלתי היא כזאת האם אני יכולה לגשת מיד אחרי התואר הראשון לתואר שני בייעוץ חינוכי ואיזה עוד תארים אני יכולה לעשות מלבד ייעוץ חינוכי בתואר שני( אם יש לי תואר ראשון במדעי החברה) ?
תודה מראש.
מ
מיטל
תשובה לניצן
שלום ניצן,
אם את לקראת לימודים לתואר ראשון במדעי החברה הייתי ממליצה לך ללמוד לתואר ראשון תחום ממוקד יותר, תואר ראשון במדעי החברה הוא כללי ואינו מכשיר תמיד לעבודה מעשית בתחום. עלייך לבחון האם בעתיד יעניין אותך לעבוד במסגרת בית ספרית כיועצת או תחום המחקר קורץ לך יותר?
אחרי התואר הראשון במדעי החברה תוכלי להמשיך לתואר שני בייעוץ חינוכי, חינוך, עבודה סוציאלית, חינוך מיוחד וכו' אך יהיה עלייך להשלים קורסים רבים מה גם שכדי להתקבל צריך להיות לך נסיון בהוראה או הדרכה..... אשמח לקבל ממך יותר פרטים ולכוון אותך למסלול מתאים בברכה, מיטל
נ
ניצן
בהמשך לשאלתי קודם ותשובתה של מיטל
היי מיטל,
אני ממש מבולבלת לגבי התואר שארצה ללמוד, מצד אחד מאוד מעניין אותי ללמוד את התחום מדעי החברה, אבל אני לא יודעת אם בכלל יהיה לזה ביקוש לעבודה בחוץ.
ברצוני להמשיך כמובן לתואר השני, השאלה איזה תואר שני אפשר לעשות אם יש לי תואר ראשון במדעי החברה?
מ
מיטל
תשובה לניצן
שלום ניצן, אני ממליצה לך להגיע ליום פתוח במספר מוסדות שתבחרי ללימודים ותוכלי להתרשם ולקבל ייעוץ אישי יחד עם זאת חשוב שתדעי שהתואר הינו כללי ותוכלי להשתלב בעבודות מגוונות אבל תמיד יחסר לך משהו כי התואר מכשיר לכמה תחומים במקביל חינוך, פסיכולוגיה סוציולוגיה קרימינולגיה וכו'..... תלכי הפוך חישבי אילו תחומי עבודה מעניינים אותך ובמה את טובה עם איזו אוכלוסייה תיהיי מעוניינת לעבוד .....ולפי כך תבחרי מסלול לימודים....... בהצלחה מיטל