שלום, אני רוצה ללמוד להיות מורת עזר. הכוונה שלי לעזור לילדים מתקשים בשיעורי הבית או בעבודות בכיתה. אני עבדתי בצהרונית וחלק מהזמן אני עזרתי להם בשיעורי הבית. אך אני רוצה באופן רשמי רק בזה לעסוק ולא בהפעלת ילדים. מה התהליך? חושבת ללמוד באוניברסיטה הפתוחה. איזה מסלול כדאי? לא עשיתי פסיכומטרי.
נ
נועה סטרוז
סיוע לילדים מתקשים ושילובם בבית הספר
שלום לאה,
לא קיים מסלול לימודים שנקרא "הוראת עזר" או "סיוע לילדים מתקשים" ברוב המקרים זה הוא התפקיד של המורה המשלבת או של המתמחים לקראת סיום לימודי ההוראה. האם יש לך רקע אקדמי? עברת קורסים כלשהם? כדי להשתלב במערכת החינוך יהיה עלייך לעשות תואר ראשון ולהוציא תעודת הוראה ורק לאחר מכן תוכלי להשתלב בתפקידים השונים בכיתות - כמורה, מחנכת, מורה משלבת ועוד. אשמח מאוד לסייע לך למצוא את מסלול הלימודים המתאים עבורך אך אני צריכה יותר אינפורמציה ולכן אשמח אם תפני אלינו בשנית באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.
מידע נוסף
אני דיברתי עם כמה יועצים ומחלקם הבנתי שיש צורך בתואר ראשון בחינוך מיוחד או ליקויי למידה ולאחר מכן להוציא תעודת הוראה, אך האם זה הכרחי? פשוט כל אחד אומר משהו אחר.. בעקרון אין לי רקע אקדמי כלשהו בתחום החינוך , פסיכולוגיה..
נ
נועה סטרוז
יש צורך בתואר בתחום קרוב
שלום לאה,
כפי שאמרתי במידה ורוצים לעסוק בעבודה טיפולית ובשילוב ילדים מתקשים במערכת החינוך יש צורך ברקע אקדמי ומקצועי בתחום הטיפול, הפסיכולוגיה ו/או החינוך. אי אפשר להשתלב כסייעת לילדים מתקשים בבתי ספר או גנים בלי רקע אקדמי ומקצועי בכלל.
אני ממליצה לך ליצור קשר עם יועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס הצהוב הצמוד להודעה שצירפתי עבורך. הם יוכלו לסייע לך למצוא מסלול לימודים מתאים לתחום שבו את מתעניינת.