שלום סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואני מתעניינת עכשיו בלימודי העשרה מסוג אבחון דיקקטי. האם ניתן לעשות מסלול זה ללא תעודת הוראה וללא ניסיון בתחום ההוראה ׁׁׂ(אך כן יש ניסיון טיפולי). וכן היכן ניתן ללמוד זאת וכמה שנים? האם יש הבדל בין מסלול אבחון דידקטי למסלול אבחון לקויות למידה? מה ההבדל? והאם השכר בתחום גבוה? תודה רבה
נ
נועה סטרוז
לימודי אבחון דידקטי
שלום לי,
תנאי הקבלה לקורס אבחון דידקטי הם תואר ראשון לפחות, עם עדיפות לבעלי תואר שני, תעודת הוראה וחמש שנים לפחות של עבודה חינוכית. עם הרקע האקדמי והמקצועי שלך אני לא חושבת שתוכלי להתקבל ללימודים באף אחד ממוסדות הלימוד המציעים את המסלול. לגבי לקויות למידה, בניגוד ללימודי אבחון דידקטי שנלמדים במסגרת קורס, לימודי לקויות למידה נלמדים במסגרת תואר שני בלבד בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ביניהם: אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת חיפה ועוד. השכר לבוגרי תואר שני בלקויות למידה משתנה מאוד בין מקום עבודה אחד לשני ויכול לנוע בין שכר מינימום שעתי עד כ-50 ש"ח לשעה. לעומת לימודי אבחון דידקטי ללימודי תואר שני בלקויות למידה תוכלי להגיש מועמדות היות והדרישות הם תואר ראשון בחינוך, פסיכולוגיה, ייעוץ חינוכי ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על המסלול לתואר שני, מוסדות הלימוד השונים ותנאי הקבלה.