שלום רב. אני תרפיסטית במקצועי בתחום הצילום אולם אין ברשותי תואר ראשון. אני עובדת כיום במרכזים שונים בעיקר עם בני נוער ומשפחות, מעוניינת בעתיד לעבוד עם בני נוער ולשלב עבודה של ניהול מרכז כלשהו. כעת אני מתלבטת אם להתמקצע בלימודי תעודה שישעשירו את הידע המקצועי שלי בתחום או לעשות תואר ראשון, שאין ברשותי, על מנת שתהיה לי אפשרות להגיע למשרה ניהולית בעתיד. אשמח לשמוע דעה מקצועית בנושא וכמו כן להתייעץ באיזה מסלול של תואר ראשון לבחור, שהתחשב בעובדה שאוכל ללמוד מקסימום פעמיים בשבוע. תודה
נ
נועה סטרוז
לימודי ניהול והדרכה
שלום שרה,
כתבת שאת מעוניינת לעבוד עם בני נוער ולנהל מרכז כלשהו. איזה מרכז את מעוניינת לנהל? אם את מעוניינת בעבודה במתנסים ומועדונים את יכולה לפנות לתואר בחינוך בלתי פורמלי ומשם להמשיך לניהול אך יהיה לך מאוד קשה למצוא תואר ראשון שמתקיים עד פעמיים בשבוע. מתכונת לימודים של יום או יומיים בשבוע בד"כ מתקיימת במסלולים לתואר שני. אני אשמח מאוד לסייע לך למצוא את מסלול הלימודים המתאים ביותר עבורך אך אני חייבת לדעת איזה סוג של מרכז את מעוניינת לנהל ואיזה קבוצות ילדים? האם מדובר באוכלוסיות משכונות מצוקה או בילדים ונוער ממסגרות החינוך המיוחד? לכל תחום בעולם החינוך יש מסלול לימודים שונה ולכן כל אינפורמציה שתוכלי להוסיף תקל עליי בסיוע.
בברכה, נעה
ש
שרה
תשובות
היי נעה. ראשית תודה רבה. אני לא יודעת בדיוק על איזה מרכז מדובר. באופן כללי מעניין אותי לעסוק בשילוב של טיפול וניהול במרכזים טיפוליים לבני נוער. חשבתי על בני נוער שנשרו למשל ממסגרת לימודים, אני יודעת שיש כאלה מרכזי של תוכנית היל"ה, או משהו שקשור לקידות נוער, או פנימיות. יש אפשרות לתואר ראשון באחת השלוחות של האוניסריסטה הפתוחה ואז זה גמיש. לגבי האוכללוסיות אני גם לא בדיוק יודעת יכול להיות שני הסוגים שציינת. תודה רבה
נ
נועה סטרוז
לימודי ניהול - תעודה או תואר
שלום שרה,
אם המסלול באוניברסיטה הפתוחה מתאים לך וגמיש שווה לך ללכת על זה היות ואת מעוניינת בתפקיד ניהולי אליו יהיה לך מאוד קשה להגיע עם תעודה בלבד ובלי תואר. עדיין מעט קשה לי להבין מה הכיוון שלך ואני חושבת שזה בגלל שאת לא בטוחה לחלוטין עדיין בכיוון שלך ולכן אני ממליצה לך לפנות לאחד מהמרכזים הללו שמעניינים אותך כמו המרכזים של היל"ה כדי לברר מה בדיוק צריך ללמוד ובמה צריך להתמקצע כדי להשתלב בארגון כזה ואיך אפשר לטפס למעלה ולהפוך למנהלת של מרכז כזה.