שלום, בצוני לדעת האם רמת הלימודים טובה במכללת חמדת הדרום ברמה של אוניברסיטה. שאלה שניה: יש לי תעודת בכיר במתמטיקה, ואני הייתי מאד רוצה להשתלב בלימודי תרגום ומתורגמנות בבר אילן. מדובר בלימודי תואר שני, המצריכים קודם כל תואר ראשון בתחום כלשהו. האם השלמה לב.אד. יכולה להחשב כהשלמה לב.א?
נ
נועה סטרוז
לימודים בחמדת הדרום
שלום רחל,
חמדת הדרום נחשבת למכללה מעולה בעיקר עבור הציבור הדתי. ההבדל העמו ביותר בין אוניברסיטאות למכללות הוא בתנאי הקבלה ובאינטנסיביות בה לומדים כאשר במכללות מערכת השעות גמישה יותר ומותאמת יותר לסטודנטים המעוניינים לעבוד במקביל ללימודים ואילו באוניברסיטה קצת יותר קשה לשלב עבודה עם לימודים היות ומדובר בלימודים עמוסים יותר בהם לומדים כמעט בכל יום בשבוע. חשוב לציין שמרצים רבים שמלמדים באוניברסיטאות ברחבי הארץ מלמדים במקביל גם במכללות ומכללות רבות מעניקות תארים שווי ערך או מטעם אוניברסיטאות ולכן הפער שהיה קיים בעבר מאוד הצטמצם אם לא נעלם בכלל. לגבי לימודי מתורגמנות בבר אילן, למסלול יתקבלו מועמדים שיציגו: מעומדים בעלי תואר ראשון עם ציון ממוצע של 80 לפחות, מבחן כניסה וראיון אישי שיבחנו את שליטת המועמד בשפה העברית ובאחת מהשפות הבאות: ערבית, רוסית אנגלית או צרפתית, בוגרי תואר ראשון החסרים בידע אקדמי בתחום התרגום יידרשו לתוכנית לימודי השלמה. עלייך ליצור קשר עם בר אילן כדי לברר האם ב.אד יספיק כדי להתקבל אך למיטב ידיעתי בד"כ נדרשים ללימודי השלמה ללא תואר ראשון ב.א.