אני מעוניינת להתחיל באוקטובר הקרוב ללמוד, רק יש לי התלבטות מאוד מאוד גדולה... אני מאוד רוצה לעסוק בתחום טיפולי/ייעוצי, מכיוון שפסיכולוגיה זה קצת פחות ריאלי בשבילי מבחינת תנאי הקבלה, ראיתי בייעוץ חינוכי כאפיק מעולה להיכנס לתחום.
ההתלבטות הגדולה היא האם להתחיל את הדרך לשם עם תואר ראשון בחינוך (בסמינר הקיבוצים) או בייעוץ חינוכי (בר אילן). יש לציין שבמידה ומדובר בהוראה- אני מעדיפה להתעסק עם גילאי היסודי.
ההתלבטות הינה בכמה תחומים:
1. האם בטבלאות השכר, תואר ראשון בחינוך הינו שווה ערך לזה של תואר ראשון בייעוץ חינוכי? (הבנתי שיש גמול 9% לייעוץ).
2. האם ניתן לעשות משהו עם תואר ראשון בייעוץ חינוכי, מלבד לעסוק בהוראה בביה"ס העל יסודיים והחטיבות? (במידה ואני מסיימת תעודת הוראה בתואר הראשון שלי).
3. האם תואר שני בייעוץ חינוכי קשור לתעודת ההוראה שיש לי? (תעודת הוראה ליסודי- יועצת בבי"ס יסודי/ תעודת הוראה לחטיבה ומעלה- יועצת לחטיבה ומעלה?).
4. האם ניתן להתקבל עם תואר ראשון בחינוך מסמינר הקיבוצים לתואר שני בייעוץ חינוכי בבר אילן?
תודה רבה על התשובות :)
נ
נועה סטרוז
לימודי ייעוץ חינוכי - תואר ראשון ושני
שלום דורין,
אתחיל ואומר שאם את מעוניינת מראש בתואר שני בייעוץ חינוכי תהיי חייבת להציג בהגשת המועמדות ללימודים ניסיון בעבודה חינוכית עם ילדים של לפחות שנתיים כך שלא תוכלי לסיים תואר ראשון ומיד משם לעבור לתואר שני. כעת, אשתל לענות על השאלות שלך לפני הסדר כך שהכל יהיה ברור.
1. אכן יש הבדל בשכר בין שני התפקידים אך הוא לא משמעותי כל עוד אין בידייך תואר שני. 2. אם את מעוניינת לעבוד בבתי ספר ובמידה והוצאת תעודת הוראה אכן תוכלי לעבוד כבר לאחר התואר הראשון בבתי ספר שונים בארץ אך תוכלי גם לפנות למסגרות חינוך בלתי פורמליות כמו מתנסים, מועדונים, פנימיות ועוד. 3. למיטב ידיעתי אין קשר ישיר בין שכבת הגיל בה התמחית בתעודת ההוראה למסלול בו תלמדי או תעסקי עם תואר שני בייעוץ חינוכי. 4.אם ממוצע הציונים שלך יהיה 87 ומעלה ותעמדי בכל הדרישות לקבלה לא יהיה משנה מאיזה מוסד לימודים הגעת לבר אילן, להיפך, סמינר הקיבוצים נחשבים לאחד ממוסדות הלימודים למסלולי החינוך הטובים ביותר בארץ.
קודם כל תודה רבה על התשובה. שאלה נוספת בעניין - ללימודי פסיכותרפיה/מטפלת זוגית-משפחתית, האם נדרש תואר ראשון בייעוץ חינוכי, או שניתן לעשות זאת גם עם תואר ראשון בחינוך?
תודה מראש
נ
נועה סטרוז
לימודי טיפול זוגי ומשפחתי ופסיכותרפיה
שלום דורין,
אם את מעוניינת בתואר שני בפסיכותרפיה את תצטרכי לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות ולא בחינוך או ייעוץ חינוכי היות ואין קשר בין המסלולים.
בשביל לעסוק וללמוד טיפול זוגי ומשפחתי עלייך להיות בעלת תואר שני במקצועות טיפוליים וחינוכיים, ניסיון מעשי של שנתיים לפחות בתחום אותו למדת ומעבר של ראיון אישי.
נראה שאת מעט מבולבלת לגבי העתיד האקדמי שלך ולכן אני מאוד ממליצה לפנות ליועצי הלימודים שלנו כך שיוכלו לסייע לך למצוא את המסלול המתאים עבורך. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר עם היועצים שלנו.