תואר שני - ייעוץ חינוכי, התפתחות הילד או חינוך מיוחד?
תואר שני - ייעוץ חינוכי, התפתחות הילד או חינוך מיוחד?
חגית
1 תגובות
שלום רב, אני בעלת תואר ראשון בהוראת המדעים ועוסקת בהוראה מזה שמונה שנים, אני מעוניינת ללמוד לתואר שני ומתעניינת בייעוץ חינוכי, התפתחות הילד, או חינוך מיוחד. רציתי לדעת מספר דברים: 1. אילו אפשרויות תעסוקה יקנה לי כל תואר מבין מה שציינתי. 2. הממוצע שלי בתואר הראשון הוא 83 , האם יש לי סיכוי ללמוד באחד מן התחומים הללו? תודה רבה חגית
ש
שני יונגר
מסלולי ייעוץ חינוכי והתפחות הילד בחינוך הרגיל והמיוחד
שלום חגית,
תואר שני בחינוך מיוחד הוא תואר שבו למעשה עוברים התמחות בתחומים כגון לקויות למידה, התפתחות הילד וכו'. הוא אינו תואר כללי בחינוך מיוחד כפי שנלמד לתואר הראשון. את כן יכולה ללמוד להרחבת הסמכה לחינוך מיוחד ולעשות הסבה מקצועית להוראה במסגרת החינוך המיוחד. ייעוץ חינוכי הוא מסלול לייעוץ להשתלבות של תלמידים במסגרות החינוכיות השונות. אם את מעוניינת בעבודת יועצת זה בהחלט אפשרי, לא חובה לעבוד בחינוך המיוחד ודווקא בעיקר העבודה קיימת בחינוך הרגיל. לימודי התפתחות הילד מיועדים לתעסוקה בעיקר במסגרות הגיל הרך בהן מועסקים בוגרי מסלולים אלו בתפקידי ייעוץ, פיקוח ובקרה על כל נושא התפחות הילד במסגרות החינוך הציבורי. דרוש לשם כך ניסיון בעבודה עם קבוצות ילדים בגיל הרך. הממוצע שלך בתואר הראשון אינו מספיק ללימודי התפתחות הילד וכן ללימודי ייעוץ חינוכי, שם תידרשי לממוצע של 85 לפחות. תוכלי כן להתקבל להסבה לחינוך המיוחד. צירפתי לך הסבר לגבי לימודי הרחבת הסכמה בקישור למטה.