שלום רב מלבד ייעוץ בבתי ספר, אלו תפקידים ניתן לבצע עם תואר שני בייעוץ חינוכי ? אין לי תעודת הוראה (שילוב לימודים לתעודת הוראה במקביל לעבודה במשרה מלאה, לא מתאפשר לי לאור כמות ימי הלימוד -3 בשבוע-בכל המכללות). יש לי תואר ראשון בחינוך מהאוניברסיטה הפתוחה ואני מאוד רוצה לעסוק בתחום הוראה/הדרכה/ חינוך. אלו תפקידים אוכל לבצע עם תואר ראשון, וכן האם תואר שני בייעוץ חינוכי נותן לי יתרון תעסוקתי לתפקידים נוספים מלבד יעוץ בבית ספר? אם כן, אלו תפקידים כמובן. תודה רבה.
נ
נועה סטרוז
אפשרויות תעסוקה לאחר תואר שני בייעוץ חינוכי
שלום יעל,
אמרת שאת מעוניינת לעסוק בחינוך והוראה. כדי לעשות זאת עלייך להוציא תעודת הוראה - אי אפשר לעבור בלי תעודה ויהיה לך מאוד קשה להתקדם בתחום בלעדיה. גם הקבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי במרבית מוסדות הלימוד תלויה בהיותך בעלת תעודת הוראה ומספר שנים של ניסיון בתחום החינוך וההוראה.
בוגרי לימודי תואר שני בייעוץ חינוכי יכולים להשתלב בעבודה כיועצים חינוכיים בבתי הספר השונים ברחבי הארץ - יסודיים ועל יסודיים ובמערכת החינוך הבלתי פורמלית והפורמלית . ישנם מוסדות שיעסיקו אותך כמדריכה בלי תעודת הוראה אך הם מעטים ולכן אני ממליצה לך לשקול מחדש את האפשרות להוצאת תעודת הוראה.