היכן ניתן ללמוד לימודי אבחון דידקטי לתלמידים מתקשים בדרום?
היכן ניתן ללמוד לימודי אבחון דידקטי לתלמידים מתקשים בדרום?
רועי
1 תגובות
שלום היכן ניתן ללמוד לימודי אבחון דידקטי לתלמידים מתקשים בדרום? באזור אשקלון ומה זה מורה שילוב? עשיתי תואר ראשון בהוראה ויש לי בעיה עם משמעת של ילדים, אני רוצה ללמד קבוצות או פרטני, או לעבוד בפיתוח דרכי לימוד לילדים מתקשים ובעיות ריכוז,מה מומלץ בשבילי לדעתכם? תודה רבה
נ
נועה סטרוז
לימודי אבחון דידקטי בדרום
שלום רועי,
אחלק את התשובה שלי לסעיפים היות ומדובר בכמה נושאים שלא בהכרח קשורים אחד לשני מבחינה אקדמית.
1.לימודי אבחון דידקטי מתקיימים בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ כאשר מרבית מוסדות הלימוד נמצאים באזור תל אביב צפונה. למיטב ידיעתי אחד ממוסדות הלימוד היחידים בדרום המציעים את המסלול הוא מכללת ספיר, אומנם לא באזור אשקלון אך עדיין בדרום. כמובן שישנם קורסים גם במכללת לוינסקי, סמינר הקיבוצים, בית ברל ועוד, אך מדובר במוסדות לימוד צפוניים יותר.
2. מורה שילוב - מדובר במורה שלוקח/ת את הילד לשיעור פרטי או נכנס/ת איתו לשיעור כללי ומסייע/ת לו בתחום הלימודי. מורי השילוב הינם מורים שהוסמכו להוראה מתקנת ולעבודה פרטנית עם ילדים לקויי למידה.
3. השאיפות שלך תואמות מאוד את מסלול הלימודים של מורה משלב ולכן אני יכולה להמליץ לך להשתלב בקורס ולקבל את ההכשרה המתאימה לעבודה עם קבוצות ילדים מתקשים, שילובם בכיתות וסיוע פרטני. הלימודים מתקיימים בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ביניהם: אלו"ט, בית ליאור, מרכז שי ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על מסלול הלימודים, מוסדות הלימוד השונים ותכני הלימוד במסלול.