מה צריך ללמוד כדי לעסוק בלימוד עברית לעולים חדשים?
מה צריך ללמוד כדי לעסוק בלימוד עברית לעולים חדשים?
יערה
1 תגובות
שלום רב אני בעלת תואר ראשון בתחום ההנדסה ומעוניינת לעשות הסבה לתחום החינוך שאלתי היא במידה ואני מעוניינת לעסוק בלימודי עברית לעולים חדשים מה עליי ללמוד והאם יש ביקוש בתחום הזה? תודה
נ
נועה סטרוז
לימודי הוראת עברית לעולים
שלום יערה,
עבור המעוניינים ללמד עברית לעולים חדשים קיים מסלול ללימודי תעודה בהוראת עברית כשפה שנייה, מדובר בהכשרה ייחודית שיש לעבור על-מנת לעבוד כמורה לשפה העברית באולפן.
אין בידי פרטים לגבי הביקוש למורים לעברית ולכן מומלץ לבדוק עם האולפנים השונים בארץ ובאזור המגורים שלך מה הביקוש שלהם. בין המכללות ומוסדות הלימוד שניתן ללמוד בהם תוכלי למצוא את: מכללת אורנים, האוניברסיטה העברית, מכללת דוד ילין. יש גם קורס דרך מכון מופ"ת המיועד למורים ומוכר לגמול השתלמות.
בכדי להוציא תעודת הוראה יהיה עלייך להשתלב במסלול הסבת אקדמאים להוראה שמתקיים בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ - בית ברל, סמינר הקיבוצים, דוד ילין ועוד. המסלול נמשך בין שנה לשנתיים, כתלות בניסיון האקדמי והמקצועי שלך ואני ממליצה לך לפנות ראשית כל למוסדות הלימוד הללו כדי לקבל מידע נוסף ולהבין האם זה הוא המסלול שאת מחפשת.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על מסלול הסבת אקדמאים להוראה וכולל מידע על מסלול הלימודים ומוסדות הלימוד השונים המציעים אותו.