אפשר להיות גננת בלי תואר בחינוך רק תעודת הוראה לגיל הרך?
אפשר להיות גננת בלי תואר בחינוך רק תעודת הוראה לגיל הרך?
אוריה
7 תגובות
גננת ללא הסמכה ותעודה - אפשר להיות גננת בלי תואר בחינוך רק תעודת הוראה לגיל הרך? ואם יש לי תואר אחר (עבודה סוציאלית) זה משמעותי למשהו? בנוסף שמעתי שניתן להיות גננת בלי תואר והסמכה אם מראים אישור לימודים רלוונטי, זה נכון?
ש
שני יונגר
גננת עם תואר או בלי תואר בחינוך והוראה
שלום אוריה,
לא ממש הבנתי למה בדיוק את מתכוונת. האפשרויות הן ללמוד קורס גננות מוסמכות ובכך להיות גננת מוסמכת ללא תואר אקדמי. וכן יש אפשרות למי שאקדמאית ללמוד במסלולים לתעודת הוראה לגיל הרך. ואז גם אם התואר הראשון אינו תואר ראשון בחינוך, אפשר להיות גננת אקדמאית לכל דבר ועניין. אם יש לך תואר בעבודה סוציאלית זה משמעותי ביותר כפי שאת רואה. את השאלה אחרונה שלך לא הבנתי. אפשר לעבוד בגני ילדים, אבל לא כגננת או מנהלת גן ללא הסמכה מתאימה. אולי בגנים פרטיים זה כן יכול להתאפשר, כסייעת בגן. מקווה שאלו התשובות שחיפשת לשאלה שלך.
אפשר להתחיל לעבוד כגננת תוך כדי הלימודים?
תודה רבה. התכוונתי לשאול- אם עוד לא גמרתי את הלימודים להכשרת לגננת, אני יכולה כבר לעבוד בתור גננת? אמרו לי שאם אני מראה אישור שאני לומדת למרות שעוד אין לי תואר או תעודה בכל זאת אני יכולה כבר לעבוד. זה נכון?
נ
נועה סטרוז
הסבה לחינוך לגיל הרך
שלום אוריה,
אני מניחה שאינך מעוניינת לעשות תואר בחינוך היות וכבר יש לך תואר ואינך רוצה לעבור שלוש שנים נוספות של לימודים ושנה נוספת להוצאת תעודת ההוראה ולכן אני יכולה להמליץ לך על הסבת אקדמאים לחינוך לגיל הרך - מדובר במסלול שאורך בין שנה לשנתיים ובסיומו ניתן לעבוד במסגרות החינוך השונות לגיל הרך. אם אינך מעוניינת בלימודי הסבה תוכלי לבחור במסלול אחר, מסלול להכשרת גננות לגנים פרטיים לגילאי אפס עד שלוש. מדובר במסלול דו שנתי שכולל הכשרה מעשית ועיונית של התלמידים לעבודה עם פעוטות בגנים פרטיים. למיטב ידיעתי האפשרות השנייה שציינתי בפנייך היא גם הדרך היחידה בה תוכלי לעבוד כגננת ללא תואר או תעודת הוראה. אם תוכלי לכוון אותי לסיבה בה את לא מעוניינת בתואר בחינוך לגיל הרך אוכל לנסות ולמצוא פתרונות נוספים עבורך שיתאימו עבורך בצורה הטובה ביותר. כמו כן תוכלי, בכל עת, לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות טופס יצירת הקשר שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה.
האם ניתן לעבוד כגננת מוסמכת גם ללא תואר ראשון
לפני 18 שנים למדתי חינוך 0-6 חינוך מיוחד. עבדתי במשרד החינוך- ללא תואר ראשון היות והיתה חסרה לי בחינה באנגלית. המשכתי לעבוד ואז פתחתי גן פרטי . כרגע מעוניינת לעבוד כגננת שכירה בגן פרטי חדש שנפתח דרך רשת בתי ספר . האם תעודת ההוראה שלי מספיקה כדי שיעסיקו ואהיה הגננת שם???? או שהתואר ראשון מחוייב? אני עבדתי 8 שנים עם חינוך מיוחד ו10 שנים במסגרת פרטית. הם מחפשים גננת עם תעודה שעליה מסתמכת הפעלת הגן. תודה מראש. מקווה שהסברתי את עצמי היטב
נ
נועה חזן
עבודה כגננת מוסמכת
שלום ג'ולי,
אם את מעוניינת לעבוד בגן שנמצא בפיקוח של משרד החינוך, עלייך להיות בוגרת תואר ראשון בחינוך לגיל הרך ותעודת הוראה מתאימה. אם מדובר בגן פרטי, אין הכרח לתואר. עלייך לוודא עם הנהלת הגן האם הפיקוח הוא של משרד החינוך והאם הם נדרשים שמנהלת הגן תחזיק בתואר ראשון ותעודת הוראה. לעניות דעתי, אם מדובר במוסד מפוקח את מחויבת בתואר בנוסף לתעודת ההוראה.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
ל
לי
מהוראה לגיל הרך
יש לי תואר ראשון ותעודת הוראה ורוצה להיות גננת . איך ואיפה אפשר להסב? או שאלמד תואר שני בגיל הרך זה יתן לי את האופציה
נ
נועה חזן
מעבר לחינוך לגיל הרך
שלום לי,
כדי לעבוד כגננת מטעם משרד החינוך עלייך להחזיק בתעודת הוראה לגיל הרך ולכן מסלול הסבת אקדמאים להוראה לגיל הרך הוא המתאים ביותר עבורך. היות ואת בוגרת תואר ראשון ותעודת הוראה סביר להניח שתוכלי להשלים את המסלול בשנה אחת אך יש לקחת בחשבון שלרוב המסלול הוא בין שנה לשנתיים. בין מוסדות הלימוד המציעים את המסלול: מכללת אחוה, מכלל תאורנים, סמינר הקיבוצים, בית ברל ועוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול, מוסדות הלימוד, תכני הלימוד ועוד