תואר שני בייעוץ חינוכי מאפשר ייעוץ במוסדות אקדמיים?
תואר שני בייעוץ חינוכי מאפשר ייעוץ במוסדות אקדמיים?
אלכס
1 תגובות
שלום, אני מורה לאנגלית ומעוניינת בהסבה. הבעיה היא שאינני יודעת במה. אני מעוניינת ללמוד לתואר שני. ממוצע התואר הוא 88. חשבתי על ספרות אנגלית, ייעוץ חינוכי, מנהל עסקים עם התמחות במשאבי אנוש או ייעוץ ארגוני. הבעיה שאין לי נסיון תעסוקתי רחב מלבד בהוראה. האם לימודי ספרות אנגלית לא ישאירו אותי רק בנישה של ההוראה? האם ייעוץ חינוכי מכוון רק לבית הספר או שיש אפשרות לייעץ במכללות ואוניברסיטאות? תודה רבה!
נ
נועה סטרוז
אפשרויות תעסוקה לאחר תואר שני בייעוץ חינוכי
שלום אלכס,
אתחיל בשאלתך לגבי הסבת מקצוע - מרבית האנשים שבוחרים בהסבת מקצוע מתחילים ללא ניסיון בתחום החדש בעיקר כי הוא מעניין אותם ובו הם מעוניינים לעסוק. ציינת מספר תחומים מאוד שונים אחד מהשני ולכן מעט קשה לי להמליץ על אחד אל מול השני. רק את יודעת באיזה תחום את מעוניינת לעסוק בעתיד, איפה את רואה את עצמך לאחר הסבת המקצוע כיועצת? מורה או מרצה לספרות אנגלית? או בכלל עוסקת במשאבי אנוש? אשמח מאוד לסייע לך למצוא את מסלול הלימודים המתאים ביותר עבורך ברגע שאדע לאיזה כיוון את מכוונת ומה ברצונך לעשות בהמשך הדרך.
לגבי אפשרויות התעסוקה עם סיום הלימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי - עם סיום הלימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי יכולים הבוגרים לפנות לכמה כיווני תעסוקה שונים - מי שמעוניין יכול כמובן לפנות לבתי הספר השונים, ניתן כמובן לעבוד במסגרות לחינוך פורמלי ובלתי פורמלי, בגני ילדים, בארגונים ובעמותות פרטיות ובהנחיית קבוצות. סטודנטים ובוגרי המסלול שיהיו מעוניינים להשתלב בעבודה באקדמיה ובמחקר יצטרכו להמשיך לתואר שלישי בתחום.