אני מעוניינת בלימודי חינוך ובדקתי במכללת הרצוג וקיי , בתחום התמחות גאוגרפיה ומדעי הסביבה האם כדאי ללמוד תחום זה? אמצא בו עבודה? והאם תואר בהוראה לחינוך מיוחד מקנה לי גם אפשרות ללמוד בחינוך רגיל ?
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך וגאוגרפיה
שלום שילת,
אתחיל בנושא החינוך המיוחד, מי שלומד חינוך מיוחד לא יכול ללמד במסגרות חינוך רגיל היות והוא התמחה בתחום החינוך המיוחד. לגבי לימודי חינוך גאוגרפיה ומדעי הסביבה - מסלול הלימודים מיועד להכשרת מורים למסגרות החינוך העל יסודיות, לריכוז טיולים והדרכת התלמידים בצורה המעמיקה ביותר. תוכלי לבחור בין שני מסלולים שונים מעט אחד מהשני לפי תחומי העניין שלך ואפשרויות התעסוקה בהם את מתעניינת בעתיד. מצד אחד תוכלי לעשות תואר ראשון בגאוגרפיה/מדעי הסביבה ולהוסיף תעודת הוראה ומצד שני תוכלי ללמוד חינוך עם התמחות בגאוגרפיה. במידה ואת מעוניינת לעבוד כמורה המסלול השני מתאים יותר עבורך והעבודה שתמצאי בתחום לאחר המסלול תהיה כמובן בהוראה בבתי הספר ברחבי ארץ.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה שיעביר אותך למאמר המסביר על המסלול ועל מוסדות הלימוד השונים המציעים אותו.
תודה רבה ,
בעקבות תגובתך יש לי שאלה.. אני אלמד חינוך מיוחד והתמחות בגאוגרפיה.. האם זה אומר שאוכל ללמד רק גאוגרפיה? והאם זה הוראת גאוגרפיה זה מקצוע משתלם או שיש לו ביקוש בבי"ס ?
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך מיוחד
שלום שילת,
בלימודי חינוך מיוחד המסלול בנוי מעט אחרת ולא כמו בלימודי חינוך רגיל שבהם בוחרים התמחות. במסלול ללימודי חינוך מיוחד את בוחרת את שכבת הגיל עימה את מעוניינת לעבוד אך לא התמחות היות ולא מדובר בכיתות רגילות שבהם מגישים לבגרות מלאה את כל התלמידים וכולם לומדים את כל המקצועות הנלמדים בכיתות רגילות. צירפתי עבורך בתחתית ההודעה קישור למאמר המסביר על המסלול ללימודי חינוך מיוחד כך שתוכלי לראות את הדברים והנושאים בהם מתמקדים במהלך הלימודים וההכשרה.