שלום לכולם. יש לי תואר בעבודה סוציאלית ואני שוקלת הסבה לחינוך, באזור המרכז: 1. אשמח לדעת באילו מקומות אפשר לעשות הסבה לחינוך לגיל הרך (גן), המשלב גם חינוך רגיל וגם חינוך מיוחד. 2. האם יש מכללות בהן אני יכולה לגשת ישר לתואר שני בייעוץ? 3. האם יש איפשהו מסלול חינוך מיוחד מגיל 0 ועד 21?
נ
נועה סטרוז
הסבת אקדמאים - חינוך לגיל הרך
שלום נועה,
1. ישנם כמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ המציעים לימודי הסבת אקדמאים לחינוך לגיל הרך: מכללת אורנים, בית ברל וסמינר הקיבוצים. 2. לא הבנתי איזה סוג ייעוץ אץ מעוניינת ללמוד, ייעוץ חינוכי? - כל מוסדות הלימוד המציעים לימודי תואר שני בייעוץ חינוכי דורשים תעודת הוראה ו/או ניסיון בעבודה חינוכית ולכן יהיה לך קשה למצוא מוסד לימודים שיקבל אותך ישירות לתואר שני בייעוץ חינוכי בלי ניסיון בתחום או תעודת הוראה. 3. לא קיים מסלול המכשיר מורים לחינוך מיוחד מגיל 0 עד גיל 21. מדובר באוכלוסיות וקבוצות שונות לחלוטין אחת מהשניה ולכן ההכשרה שונה מאוד . מורה לחינוך מיוחד לגיל הרך לא יכול עם ההכשרה שלו ללמד ילדים בני 18 שנמצאים בשלב אחר לחלוטין של החיים שלהם.
צירפתי עבורך בתחתית ההודעה קישור למאמר המסביר על מסלול הלימודים להסבת אקדמאים לחינוך גיל הרך.