שלום, סיימתי לאחרונה תואר ראשון בחינוך באוניברסיטה הפתוחה. אני מתלבטת בין תעודת הוראה לתואר שני בחינוך מיוחד - לקויות למידה (לצערי לא ניתן לשלב את שתי התעודות ביחד) לפי בדיקתי רוב המוסדות דורשים ניסיון בהוראה כתנאי קבלה לתואר שני בתחום החינוך או החינוך המיוחד. האם ניתן ללמוד תואר שני בתחום החינוך המיוחד ללא ניסיון בהוראה, ואם כן אז אלו תפקידים אוכל למלא עם תואר זה ? אשמח לשמוע אם מניסיונכן אפשר לחרוג ולקבל לתואר שני גם ללא תעודת הוראה, ועד כמה זה יפריע להתקבל לעבודה. אני בת 42 ומעוניינת במסלולים קצרים יחסית על מנת שאוכל להתחיל כבר לעסוק בתחום החינוך ולרכוש ניסיון. תודה רבה יעל
ש
שני יונגר
אין דרכי קיצור לצערי
שלום יעל,
תואר שני בחינוך וחינוך מיוחד בפרט מחייבים לפחות תעודת הוראה, כאשר בחלק מהמקרים תהיי חייבת גם להציג ניסיון בפועל כמורה כדי להתקבל ללימודים. לכן למרות הרצון שלך למצוא דרכי קיצור תצטרכי להתחיל במסלול לימודי תעודת הוראה ורק לאחריו תוכלי ללמוד לתואר שני בחינוך מיוחד ולקויות למידה. בלי תעודת הוראה תואר ראשון בחינוך אינו נותן לך כמעט דבר. לכן זה המסלול המומלץ מבחינתי. צר לי אך אינני מכירה דרכי קיצור. מה שכן אולי תוכלי להתקבל לעבודה כמורה במקביל ללימודי תעודת ההוראה, אך לא מורה מן המניין אלא במסגרת אחרת, לצורך הניסיון האישי שלך.