אני בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית האם ישנה אפשרות ללמוד לתואר שני בחינוך מיוחד אשר כולל הוראה מתקנת? (בסופו של דבר אני רוצה לעבוד בתחום ההוראה המתקנת) תודה!
נ
נועה סטרוז
לימודי הוראה מתקנת
שלום סתיו,
לימודי הוראה מתקנת מיועדים לאנשי הוראה מוסמכים. לא מדובר בתואר אלא בקורס שעוברים. ישנם מוסדות לימוד שיקבלו אנשי הוראה לא מוסמכים אך אני חושבת שיהיה לך מאוד קשה, עד בלתי אפשרי למצוא מוסד לימודים שיקבל אותך ללא ניסיון חינוכי בכלל אך בסיום הלימודים לא תהיי זכאית לגמול או לתעודה. במידה ואת מעוניינת לעסוק בהוראה מתקנת עלייך לבחור בין שני מסלולים: 1. השלמה לתואר ראשון בחינוך מיוחד עם תעודת הוראה - ניתן לעשות זאת במסלול מקוצר לאקדמאים. 2. תואר שני בחינוך מיוחד שבכדי להתקבל אליו תדרשי למספר קורסי השלמה שונים. בסוף כל אחד מהמסלולים שציינתי תוכלי לקחת חלק בקורס הוראה מתקנת ולהמשיך לעבר החלום שלך לעבוד בתחום. ברגע שתבחרי מסלול שמתאים לך נוכל לעזור לך למצוא את מוסדות הלימוד המתאימים ולייעץ לך לגבי המשך הדרך.
תואר שני חינוך מיוחד
שלום ותודה על התגובה! אני בוחרת במסלול השני - תואר שני בחינוך מיוחד. היכן ניתן ללמוד זאת? ולא ככ הבנתי אם בסוף אני יכולה לעבוד בהוראה מתקנת או שאצטרך לקחת עוד קורסים?
נ
נועה סטרוז
תואר שני בחינוך מיוחד
שלום סתיו,
ברגע שיהיה לך תואר בחינוך ותעודת הוראה תוכלי להגיש מועמדות ללימודי הוראה מתקנת. בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי תואר שני בחינוך מיוחד: סמינר הקיבוצים, המרכז ללימודים אקדמיים, מכללת אחוה, דוד ילין ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המפרט את תנאי הקבלה לכל אחד ממוסדות הלימוד המציעים את המסלול.