שלום רב. אני בעלת תואר ראשון B.ed בחינוך תקשורת וקולנוע. אני מעוניינת ללמוד אבחון דידקטי ורוצה מאוד לשלב את הנושא עם תואר. עם איזה תואר כדאי לשלב את הלימודים במידה ואני מעדיפה לעסוק בנושא האבחון ופחות בטיפול לקויות למידה וכיוצ"ב. בנוסף עיינתי בנושא לימודי מדעי ההתנהגות. האם על מנת ללמוד תואר שני במדעי ההתנהגות אני חייבת להיות בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות? וכן מה הן האפשרויות התעסוקתיות בתואר זה. בנוסף וסליחה על האורך והבלבול. עיינתי גם בלימודי הייעוץ החינוכי בהקשר לאבחון הדידקטי, האם התואר מאפשר רק להיות יועץ בית ספר? או שהוא יכול לתרום לנושא האבחון או בכלל יכול להוביל לתפקידים אחרים? תודה ויום טוב
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים לעבודה באבחון דידקטי
שלום דקלה,
כדי לענות על השאלות שלך בצורה הטובה והברורה ביותר אחלק את התשובה שלי לסעיפים.
1. לימודי אבחון דידקטי - היות ואמרת שאת לא מעוניינת לעסוק בטיפול בלקויות למידה אני ממליצה לך לשקול לבחור במסלול מעט שונה של קורס באבחון דידקטי היות והוא מתרכז בטכניקות לאבחון, יחסי מאבחן ומאובחן, אבחון יכולותיו של הילד. מסלול זה יכול להתאים לך יותר כיוון שאת יודעת במה את מעוניינת לעסוק בעתיד ובמה את פחות מעוניינת לעסוק. בין מוסדות הלימוד המציעים מסלול ללימודי אבחון דידקטי: המכללה האקדמית צפת, מכון אלבאום, מכללת סמינר הקיבוצים, המכללה האקדמית בוינגייט, מכללת לוינסקי לחינוך ועוד.
2. תואר שני במדעי ההתנהגות - תנאי הקבלה לתואר שני במדעי ההתנהגות כוללים: תואר ראשון באחד מתחומי מדעי החברה או מתחום משיק שיחייב את המועמדים בקורסי השלמה המשתנים בין מוסד לימודים אחד לשני, ממוצע של 85 ומעלה בתואר הראשון, פטור באנגלית ולעיתים גם מעבר של ראיון אישי.
3. תואר שני בייעוץ חינוכי - אפשרויות התעסוקה בסיום הלימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי כוללות כפי שציינת עבודה כיועצת חינוכית במוסדות לחינוך פורמלי ובלתי פורמלי, הנחיית מורים, הנחיית קבוצות וליוו מדריכים ועוד.
בכל זמן תוכלי לפנות ליועצי הלימודים שלנו לקבלת מידע נוסף באמצעות הטופס המקוון ליצירת קשר שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה.