חינוך לילדים עם בעיות שמיעה בלוינסקי או חמדת הדרום?
חינוך לילדים עם בעיות שמיעה בלוינסקי או חמדת הדרום?
רונית
2 תגובות
שלום , אני אמורה להתחיל ללמוד תואר בחינוך לגיל הרך ורציתי לדעת האם ניתן לאחר סיום התואר לעשות הסבה / השלמה לחינוך עם ילדים עם בעיות שמיעה שיכלול למידה של שפת הסימנים ,וכו׳ ורציתי לשאול היכן כדי יותר ללמוד חינוך במכללת לוינסקי או ללמוד במכללת חמדת הדרום ? האם יש שוני בחשיבות התואר או שיש זה משנה באיזה מוסד נלמד התואר היתי רוצה לקבל עצה ממכם מה כדאי לקחת בחשבון בהחלטה לבחירת מקום לימודים ובטח שמקום המלמד חינוך תודה
נ
נועה סטרוז
בחירת מוסד לימודים
שלום רונית,
בחירת מוסד לימודים היא משימה לא קלה בכלל ועם זאת היא משימה אישית לחלוטין. ישנם מועמדים ללימודים שמכללת לוינסקי תאים להם יותר ויש כאלו שמכללת חמדת הדרום תתאים להם יותר. הפתרון הכי טוב שאני יכולה להציע לך הוא לבקר בשתי המכללות לקבלת רושם ראשוני מהשיעורים, האוירה,המבנים ועוד. רק אחרי שתבחני את שתי המכללות תוכלי לדעת איזה מהן מתאימה עבורך יותר.
עכשיו לשאלה הראשונה שלך - במידה ואת מעוניינת לעבוד עם ילדים לקויי שמיעה עלייך ללמוד תואר ראשון במסלול ספציפי לחינוך ללקויי שמיעה. למיטב ידיעתי לא קיים קורס השלמה עם שפת הסימנים שיספיק במערכת החינוך ולכן שווה לך לשקול את מסלול הלימודים שלך מחדש אם את מעוניינת לעבוד עם לקויי שמיעה.
צירפתי עבורך בתחתית ההודעה קישור למאמר המסביר על מסלול ללימודי תואר ראשון ללקויי שמיעה, מוסדות הלימוד המציעים אותו ועוד.
איפה ללמוד חינוך והוראה ולימודי הוראה ללקויי שמיעה
שלום רונית,
בהחלט תוכלי לעשות זאת. קיימות למיטב ידעתי שתי תוכניות לימוד להוראה ללקויי שמיעה. התוכניות מיועדות למורים בפועל שמעוניינים בהוראת לקויי שמיעה. תוכלי ללמוד לתוכניות הללו באחד משני מוסדות הלימוד הבאים: המכללה האקדמית לחינוך אורנים ואוניברסיטת תל אביב. לגבי ההשוואה שלך בין שני מוסדות לימוד אינני יכולה לעזור, אני חושבת שכדאי שתבחרי במוסד הלימודים המתאים לך ביותר. מכיוון ששתי המכללות מציעות מסלולי לימוד לתואר ראשון המוכר על-ידי המל"ג אין סיבה לא לבחור בכל אחד מהם אם תראי בו את המתאים לך ביותר. כדי לסייע לך בהחלט הזו, צירפתי לך סקר שנערך בין אלפי סטודנטים ללימודים גבוהים בישראל. הם גם דרגו וגם כתבו חוות דעת על מוסדות לימוד שונים. תוכלי לערוך באמצעותו גם השוואות בין שתי המכללות ותראי איפה היתרונות והחסרונות של כל מוסד לימודים בעיני הלומדים בו כיום. ואני באופן אישי תמיד ממליצה להגיע לימים פתוחים אם עדיין יש השנה ולמוסד הלימודים עצמו בכלל כדי להתרשם לשוחח עם הסטודנטים במקום ואפילו לפגישה ייעוץ לימודים. מה שתחליטי צריך להיות מה שהכי נכון לך.