M.Tech לבוגר מדעי המחשב עם ניסיון - האם יתבטא בשכר?
M.Tech לבוגר מדעי המחשב עם ניסיון - האם יתבטא בשכר?
מור
2 תגובות
אני בוגר מדעי המחשב מהטכניון, בעל 30 שנות ניסיון. שוקל ללמוד תואר M.Tech. מבקש להעריך את השוק הממתין לי לאחר מכן כמורה למדעי המחשב. הלכתי לאיבוד בטבלאות עמוסות עמודות והגדרות...
1. האם הניסיון שלי עד היום יבוא לידי ביטוי בחישוב השכר כמורה, או שאתחיל עם וותק של 0 שנות הוראה?
2. האם יש מקום לשכר יותר אישי על בסיס כישורים והצטיינות בהוראה, או שהטבלאות של משרד החינוך קשיחות?
הציעו לי תכנית כזו במכללת בית ברל. אני מניח שיש מוסדות נוספים המציעים מסלול שכזה.
1. האם יש חשיבות גדולה לבחירת המוסד מבחינת השונות בתכניות הלימודים, או שהתכניות פחות או יותר דומות?
2. האם יש מוסדות המוערכים יותר בהשוואה לאחרים על ידי המעסיקים, או שזה פחות משנה באיזה מוסד לומדים? ואם כן, איך אדע היכן נחשב יותר והיכן פחות?
תודה!
נ
נועה סטרוז
תואר M.Teach לבוגר מדעי המחשב
שלום מור,
אשתדל לענות כמה שיותר מסודר לפי סדר השאלות שלך כך שהכל יהיה כמה שיותר ברור. 1. היות ואין לך ניסיון בהוראה הרקע העשיר שלך במדעי המחשב יכול לעזור למצוא עבודה יותר בקלות מאנשים ללא ניסיון בכלל אך אלא אם יחליט אחרת בית הספר שמעסיק אותך הניסיון כנראה לא ישפיע על השכר שלך.
2.שכר המורה לא מושפע מהצטיינות/השקעה/כישורים אלא משנות התנסות כמורה.
** ישנם מוסדות שונים ברחבי הארץ המציעים מסלול לתואר שני M.Teach, ביניהם: מכללת סמינר הקיבוצים, מכללת אורנים, מכללת לוינסקי וכפי שציינת מכללת בית ברל.
3.בכל מוסד לימודים התוכנית בנויה מעט אחרת אך הלימודים כוללים את אותם תכנים כך שבוגרי תארים ממוסדות לימוד שונים יתחילו באותה נקודה כשהם נכנסים לעולם העבודה.
4. בגדול אני יכולה לומר לך שאין העדפה למוסדות לימוד מסוימים, במיוחד כשמדובר בתואר מסוג זה אך בכל מקום יכול להיות שתיתקל במנהל או מעסיק שמעדיף בוגרים ממוסדות מסוימים מאשר אחרים מסיבות אישיות . מדובר בהעדפה אישית שכמעט ולא רואים בתחום הזה ולכן אני לא חושבת שזה פקטור שעלייך לכלול בהחלטה.
צירפתי עבורך בתחתית ההודעה מאמר המסביר על מוסדות הלימוד השונים ומסלול הלימודים לתואר שני.