שלום, שמי סיון ואני מסיימת בקרוב שנה ג' ואחרונה בפסיכולוגיה, בצירוף משאבי אנוש. אני עובדת מספר שנים כמורה פרטית, הכנה לבגרויות, וכיום במרכז למידה. אני באמת נהנית מכל רגע, ולכן רוצה לעשות הסבה להוראה על מנת שיהיה לי חותמת רשמית להמשיך לעסוק במה שאני אוהבת כ"כ. השאיפה היא לא בתחום הפורמלי (כלומר, לא מורה בבית הספר), אלא פרטית ובמרכזי למידה. ראיתי שיש הבדל בין הסבת אקדמאים להוראה לבין השלמה לתואר מורים בפועל, אשמח לחידוד - מה מתאים לצרכים שלי? בנוסף, אני חושבת על תואר שני בלקויות למידה, או ביבליותרפיה, האם יש מקום בו אוכל לשלב גם את ההסבה וגם את התואר השני ביחד? תודה מראש! סיון
נ
נועה סטרוז
הסבה להוראה
שלום סיון,
אתחיל ואומר שמסלול הסבה עם תואר שני במקביל לא קיים כרגע באף מוסד לימודים בארץ. תוכלי לסיים את מסלול ההסבה ומשם להחליט האם את מעוניינת להמשיך לתואר שני או לא. חשוב לציין שתנאי הקבלה לתואר שני בלקויות למידה כוללים לפחות 3-5 שנות ניסיון בעבודה חינוכית.
לגבי לימודי הסבה - הסבת אקדמאים להוראה מתאימה לסטודנטים שמעוניינים לקבל תעודת הוראה, בתחום ההתמחות שלהם מהתואר הראשון או בתחום אחר. הלימודים נמשכים כשנה ומוצעים בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ביניהם: לוינסקי, מכללת קיי, מכללת אורנים, סמינר הקיבוצים ועוד. לימודים אלה יכולים להתאים לך מאוד היות ומדובר במסלול מקוצר שיאפשר לך לקבל תעודת הוראה ולעסוק בחינוך בתחום בו תבחרי. מסלול ההשלמה למורים בפועל פחות מתאים לך לדעתי היות והוא מיועד לבעלי תעודת הוראה שאין להם עדיין תואר ראשון - לאנשים הנמצאים כבר בתוך מערכת החינוך ועובדים בתוכה ללא תואר ראשון ביד.
חשוב לציין שאף אחד מהמסלולים לא מבטיח לך לעבודה בתחום החינוך הבלתי פורמלי אך במסלול הראשון - הסבת אקדמאים להוראה - יש לך יותר סיכוי למצוא את הדרך לחינוך בלתי פורמלי במסגרות המעניינות אותך.
תגובה
תודה רבה נועה! האם את מכירה את התואר M.Ed ויכולה לפרט עליו מעט? האם ידוע לך כמה זמן נמשכים הלימודים להסבה? האם גם בהסבה יש חלק של התנסות מעשית בבית הספר?
ציינת כי במסלול הראשון יש לי יותר סיכוי למצוא את הדרך לחינוך בלתי פורמלי, זאת בהשוואה למה התכוונת?
שוב, הרבה תודה, סיון
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך - בחירת מסלול מתאים
שלום סיוון,
M.Ed הוא מסלול ללימודי תואר שני בחינוך. בד"כ מי שבוחר במסלול זה בוחר זאת אך ורק כי הוא מעוניין להיות מורה בבית ספר - מדובר במסלולי התמקצעות להוראת מתמטיקה, מדעים, חינוך מיוחד, חינוך לגיל הרך ועוד.
לימודי הסבה להוראה נמשכים בד"כ כשנה אחת בלבד וכוללים הכשרה מעשית בהוראה ובחינוך.
כשציינתי שיהיה לך יותר קל להשתלב בחינוך בלתי פורמלי לאחר מסלול ההסבה אמרתי זאת היות ומורים שפונים למסלול ההשלמה למורים בפועל הם כבר מורים בבתי ספר פשוט ללא תואר ולכן ההשתלבות שלהם במסגרות אחרות מלבד המסגרת ממנה הגיעו כמעט ולא קיימת.