שלום רב, אני קצת מבולבלת ולכן אשמח אם תוכלו להבהיר לי נושא מסוים. אני מתעניינת בלימודי ניתוח התנהגות, אבל כשאני מחפשת לגבי הלימודים אני מוצאת רק לימודי ניתוח התנהגות בשיטת ABA, האם יש שיטה נוספת? או שניתוח התנהגות זה בהכרח קשור לABA? תודה רבה מראש
נ
נועה סטרוז
לימודי ניתוח התנהגות
שלום ליאל,
למיטב ידיעתי לימודי ניתוח התנהגות בארץ מוצעים בשיטת ABA בלבד. הלימודים מכשירים את הסטודנטים בעבודה עם ילדים אוטיסטים ילדים בעלי בעיות התנהגות או קשיים מסוגים שונים ומגוונים. ישנם כמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ שמציעים את המסלול, ביניהם: אוניברסיטת תל אביב, מכללת אורנים, מכללת סמינר הקיבוצים ועוד.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על מסלול הלימודים, מוסדות הלימוד, קהל היעד ותנאי הקבלה ללימודים.
ABA
ברצוני להדגיש כי ניתוח התנהגות אינו מקצוע המכוון רק לאוכלוסיה שעל הספקטרום. ניתוח התנהגות מתאים לכל אדם באשר הוא - הרוצה לשנות התנהגויות/ הרגלים, או לרכוש מיומנויות שונות. ה"שיטה" נמצאה כמאד מאד יעילה בקרב אנשים עם אוטיזם, שלהם קשה ללמוד עשה/ אל תעשה בדרכים רגילות- ולכן הסיפורים על כך יצאו ופורסמו- ותרמו לפרסום דיסיפלינה זו - במיוחד בקרב אוכלוסיה האוטיסטית. ניתוח התנהגות- הוא הוא ABA. ABA זה ראשי תיבות של Applied Behavior Analysis או בתרגום לעברית: ניתוח התנהגות יישומי