אני מתלבטת בין לימוד לתואר שני באוניברסיטת בר אילן לבין לימודי תעודה במכללת לוינסקי. אני בעלת תואר ראשון בהצטיינות ללא ניסיון פורמלי בהוראה. האם מבחינת תעסוקה יש העדפה לבעלי תואר שני או דווקא לבעלי תעודה או שזה לא מהווה העדפה בתעסוקה בתחום. אודה לתשובתכם, סמדר.
נ
נועה סטרוז
אבחון דידקטי ולקויות למידה - בחירת מוסד לימודים
שלום סמדר,
בשביל להתקבל לכל אחד מהמסלולים, לימודי תעודה או לימודי תואר שני, את זקוקה לניסיון מעשי בתחום. כל מוסדות הלימוד שמציעים קורסים או מסלול לתואר שני דורשים מהמועמדים בין 3-5 שנות ניסיון מעשי.
לגבי בחירת מסלול ומוסד לימודים, למיטב ידיעתי אחד ההבדלים הגדולים ביותר הוא התעודה שמקבלים בוגרי כל מסלול. בוגרי מסלול ללימודי תעודה מקבלים תעודת "מאבחן דידקטי מוסמך" מטעם מוסד הלימודים הספציפי בו למדו ואילו בוגרי התואר השני מקבלים תעודת מוסמך בחינוך ללקויות למידה (M.Ad). בנוסף לתעודה מוסדות הלימוד המציעים תואר שני בתחום נותנים למועמדים את הבחירה בין מסלול מחקרי ולא מחקרי.
לפני שאת מחפשת מוסד לימודים אני ממליצה לך לצבור את הניסיון הדרוש כדי להתקבל לכל אחד מהמסלולים ואם יש לך שאלות נוספות תוכלי ליצור קשר עם יועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה.
תעודה באבחון דידקטי ולקויות למידה - עדיפות תעסוקתית
נועה תודה רבה על האינפורמציה, אך השאלה ששאלתי הייתה לגבי העדיפות והסיכוי להתקבל תעסוקתית בין תואר שני במרכז חדד בבר אילן הכולל פרקטיקום לבין סיום לימודי תעודה בסמינר לוינסקי. תודה!
נ
נועה סטרוז
עדיפות תעסוקתית
שלום סמדר,
היות ולא ציינת את שמות מוסדות הלימוד התשובה שלי לא ענתה על כל מה ששאלת. היום קיימים מוסדות לימוד רבים שמציעים לימודי תעודה בתחומים רבים ומקומות עבודה רבים אינם מבדילים בין תואר או תעודה במידה ולמועמד ניסיון בתחום בו הוא רוצה לעסוק. עם זאת ישנם מקומות שבוחרים להמשיך בדרכם הישנה ולקבל מועמדים בעלי תארים אקדמים בלבד ללא קשר לניסיון התעסוקתי שלהם.