שלום לכולם, אני מסיימת תואר ראשון בחינוך לגיל הרך השנה ובמקביל עושה סטאז' בגן הילדים. אני שוקלת להתחיל ללמוד תואר שני בשנה הבאה ומתלבטת לגבי לימודי התפתחות הילד או ייעוץ חינוכי. אשמח לשמוע מאנשים שלומדים או סיימו לימודים מה ניתן לעשות לאחר שמסיימים תואר בהתפתחות הילד? האם זה מאפשר ללכת לכיוון טיפולי? היכן אתם ממליצים ללמוד? לגבי ייעוץ חינוכי- מהו התפקיד בפועל?
נ
נועה סטרוז
בחירת תואר שני - התפתחות הילד או ייעוץ חינוכי
שלום חן,
לפני שאת בוחרת אחד מהמסלולים לתואר שני חשוב שתדעי שבשניהם אחד מתנאי הקבלה הוא לפחות 3 שנים של נסיון מעשי בעבודה הנוגעת לילדים ולכן לא תוכלי להתחיל ישר עם סיום התואר הראשון אלא רק אחרי כמה שנים של נסיון בתחום. לימודי תואר שני בהתפתחות הילד נמשכים כשנתיים במידה ובחרת במסלול ללא תזה וכשלוש שנים אם בחרת במסלול עם תזה. בוגרי התואר יכולים להשתלב במשרות ניהוליות במסגרות הגיל הרך ובמעונות יום שונים, מרצים או חוקרים בתחום וכמובן להתקדם לתפקידים ניהוליים במקום העבודה הקודם שלהם. עם סיום תואר שני בייעוץ חינוכי יכולים להשתלב הבוגרים בתפקידי ייעוץ בבתי ספר יסודיים ועל יסודיים, כיועצים במסגרות של חינוך פורמלי ובלתי פורמלי. התחומים שונים אחד מהשני ולכן אני ממליצה לך לבחור מסלול מסויים לפני שאת בוחרת מוסד לימודים. תוכלי לקבל מידע נוסף אצל היועצים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה.