אהלן, אני מעוניינת ללמוד חינוך מיוחד, ההתלבטות שלי היא האם ללמוד בבית ברל או במכללת לוינסקי.. בסמינר הקיבוצים אצטרך לעשות פסיכומטרי ובבית ברל ובלוינסקי הממוצע בגרויות שלי עובר ללא פסיכומטרי.
מה ההמלצות שלכם?
נ
נועה סטרוז
בחירת מוסד לימודים - חינוך מיוחד
שלום שרית,
אחד השלבים הקשים יותר בכניסה לעולם האקדמיה הוא בחירת מוסד הלימודים המתאים עבורך. לכל אחד שיטות לימוד שמתאימות לו יותר או פחות, מסלולי לימוד שמתאימים לו יותר או פחות וסביבה שמתאימה לו יותר או פחות.אם את רואה את עצמך לומדת בסמינר הקיבוצים אין סיבה לבחור בדרך ה"קלה" יותר ולפנות ללוינסקי אך אם את מעוניינת בלוינסקי אין שום סיבה לפנות לבחינה הפסיכומטרית ולהקשות על עצמך, אולי אפילו לעכב את הלימודים בגלל זה. בחירת מוסד הלימודים חייבת להיות בחירה שלך לחלוטין. אני ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה כדי לקבל מידע נוסף ע מוסדות הלימוד הללו כך שתוכלי לבחור באמת את מוסד הלימודים המתאים ביותר עבורך.
תואר ראשון חינוך מיוחד
שרית שלום, תנאי הקבלה לתכניות הלימוד לתואר ראשון עברו שינוי לאחרונה, זאת בעקבות פתיחות וגמישות של מערכת ההשכלה הגבוהה לקבלה ללא בחינה פסיכומטרית שכן, בחינות בגרות גם הן עברו שינוי והפכו למהימנות יותר. תנאי הקבלה המעודכן לתכניות החינוך המיוחד הוא ממוצע בגרות 94 לפחות. המכללה מציעה הווי סטודנטיאלי, מרצים ברמה גבוהה, קשר ישיר בין קורסים תאורטיים ל"שדה" ההתנסות ועוד . נשמח להרחיב יותר בפגישה. בהצלחה, הדס מכללת לוינסקי לחינוך