אני בת 30. לומדת כבר 5 שנים באוניברסיטה הפתוחה.... לומדת תואר ראשון לניהול ומדעי המחשב בתקווה להיות מורה למחשבים. כיום אני מנהלת צוות הדרכת סאפ במשרד ממשלתי. והמשרה שלי תסיים את תוקפה בעוד כ3 שנים (עובדת קבלן). לאחרונה התחלתי קורסים מתמטיים שגרמו לי להבין שאני לא בנויה לזה.... בעיקר בגלל שהסטטוס שלי בחיים כאמא ובגיל כבר שאין כוחות וזמן להשקיע מידי. אז חשבתי להקל על עצמי לשנות מסלול לניהול בלבד. הדילמה הקשה היא מה עושים עם תואר של ניהול בלבד? עוד 3 שנים אני אמצא את עצמי עם תואר של ניהול ושנים רבות של ניסיון בתחום הדרכת המחשבים בשוק העבודה. האם אני אוכל להיות מורה? האם זו טעות גדולה? ממש קשה להיות בצומת כזו בגיל כזה. מיואשת
נ
נועה סטרוז
תואר בניהול - הסבה להוראה
שלום יפית,
אתחיל ואומר שבכדי להיות מורה עלייך להוציא תעודת הוראה עם סיום הלימודים, עד אז קשה עד בלתי אפשרי להשתלב בתוך מורה במוסדות חינוכיים ברחבי הארץ. למיטב ידיעתי יחסית קשה למצוא עבודה עם תואר בניהול בלבד ולכן אנשים בוחרים לשלב את התואר עם מקצוע נוסף כך שיפתחו עבורם אפשרויות תעסוקה נוספות בתחומים שמעניינים אותם. בכדי שתוכלי להבין את מסלול הלימודים להסבת אקדמאים להוראה צירפתי עבורך מאמר המסביר על הדרישות, מוסדות הלימוד השונים ומסלול הלימודים הנמשך כשנה.
תודה רבה
החלטתי שאשלב בתואר גם חינוך ולכן אעבור ל"ניהול וחינוך" וכך אם ארצה לעבור הסבת אקדמאים להוראה אז כבר אלמד חלק מהקורסים הנלמדים שם. תודה על העצה